Op hete kolen 14 juni 2018

door Willemijn de Groot Tips en Tricks

Voor veel mensen staat een barbecue in het teken van vlees. Wij vinden een goed gekruid worstje of een stukje gemarineerde kip ook heerlijk. Maar waarom zouden we het daarbij laten?


bbq

Met pakketjes van aluminiumfolie kun je heel makkelijk een hele maaltijd bereiden op de hete kooltjes, compleet met aardappelen en groente. Je vis, vlees of groente wordt in een pakketje gestoomd en is dus sneller gaar en extra lekker omdat de smaken er goed in kunnen trekken.

Gepoft aardappelduo

Zowel zoete aardappelen als gewone aardappelen kun je bereiden op de barbecue. Gewone aardappelen kun je het beste 8 – 9 minuten voorkoken. Zoete aardappelen zijn sneller gaar, dus deze hoef je niet voor te koken.

Vangst van de dag

vis

Vaak wordt vis overgeslagen bij de barbecue en dat is jammer. Veel soorten witvis zijn geschikt om te barbecueën, maar ook zalm of forel doen het goed in een vispakketje. Als je een filet kiest, heb je geen last van graten. Je legt dan je smaakmakers – rode peper, citroen of limoen, uien, verse kruiden – op de filet.
Bereid je een hele vis op de barbecue? Maak dan met een scherp mes een aantal inkepingen over de gehele lengte van de vis. Snijd je kruiden fijn en meng deze met olie. Smeer de hele vis hiermee in.

Inpaktips

1. Scheur een ruim stuk aluminiumfolie af en vouw dit dubbel.
2. Smeer de folie in met wat boter of olijfolie.
3. Leg daarop in het midden je hoofdingrediënt.
4. Voeg je smaakmakers toe.
5. Pak het pakketje goed in zodat er geen lucht bij kan komen.

Wat leg jij het liefst op de barbecue?

Vorig artikel
Een biertje in de hand én op het bord: 4 recepten Een biertje in de hand én op het bord: 4 recepten
Volgend artikel
5x makkelijk meenemen 5x makkelijk meenemen

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.