Een biertje in de hand én op het bord: 4 recepten

7 juni 2018
door Lisa Kapan Gerechten

    Bier is niet alleen een frisse dorstlesser, maar wist je dat je ook heerlijk kunt koken met bier? Wij hebben onze 4 favoriete, makkelijke recepten op een rijtje gezet. Santé!

    Langzaam gegaarde kip in bier

    kip in bier

    Bier: altijd plezier! Dat bewijst ook dit gerecht met Affligem Blond. Wat is beter dan kip met rode paprika, prei en aardappel? Kip met rode paprika, prei, aardappel en Affligem Blond, tiens! Dit abdijbiertje van 6,8% doet niet alleen de smaak van de kip sterker uitkomen, maar vormt dankzij zijn frisse afdronk ook een topcombinatie met de paprika. Wees gerust: je gaat er niet direct van waggelen. Door het koken verdwijnt het grootste gedeelte van de alcohol immers. Loopt het water – of het bier? – je al in de mond? Goed nieuws: je kan dit gerecht de komende week toevoegen aan je box!

    Mexicaanse chili met bier

    koken met bier

    Deze chili brengt het zwoele Mexico zo op je bord. Het bier vormt, in combinatie met de komijn en kaneel, een krachtige smaakvormer en maakt dit gerecht een favoriet van ons! Ga voor groen in dit gerecht door het gehakt te verplaatsen met een vleesvervanger, of eenvoudigweg te schrappen: de bonen maken dit gerecht vezelrijk en lekker vullend. Ay caramba!

    Toulouse varkensworst met parelgort en gebakken fruit

    koken met bier

    Barbecueën met een biertje in de hand? Daar trekken we onze neus niet voor op. Maar wist je dat bier kan ook als ingrediënt voor een bijgerecht gebruikt kan worden? Dit oh-zo-zalige gerecht met varkensworst kan gemakkelijk opgeleukt worden tot zomers barbecuegerecht door de worst simpelweg op de barbecue te bakken. Parelgort is een graan dat een heerlijke bite geeft aan elk gerecht en door de neutrale smaak alle andere smaken in dit gerecht fijn overneemt.

    Kippendij in romige cheddar-biersaus

    koken met bier

    Wie gaat er niet aan het watertanden van geroosterde aardappelen, kip en groenten? Door de toevoeging van de heerlijke cheddar-biersaus gaan de borden na het oppeuzelen van dit populaire gerecht zo goed als schoon terug de kast in! De sappige kippendij past perfect bij de hartige smaak van de cheddar, terwijl de toevoeging van het Belgische abdijbier Affligem Blond de saus een fruitig accent geeft. Ook heerlijk met aardappelpuree in plaats van geroosterde aardappelen. Smakelijk!

    De smaak helemaal te pakken? Probeer dan ook eens dit stoofpotje met appelcider, appel en peen.

    Vorig artikel
    Het ultieme Vaderdag-menu met Old Amsterdam-burger Het ultieme Vaderdag-menu met Old Amsterdam-burger
    Volgend artikel
    Op hete kolen Op hete kolen

    Gerelateerde artikelen