Tips voor de mooiste foodfoto’s

23 september 2014
door Wendy Our Cooking tools

  Foodfoto's

  Soms ziet een HelloFresh-gerecht er zo lekker uit, dat je het eerst vast wil leggen voordat je het opeet. Maar het nemen van een foto van eten is niet zo gemakkelijk als je denkt. Met deze 3 gemakkelijke tips voor de mooiste foodfoto’s maak jij perfecte foto’s van jouw HelloFresh-gerechten, gewoon met je telefoon. Lees dus snel verder!

  Tip 1: gebruik geen flitser en zorg voor voldoende licht

  De mooiste foto’s krijg je bij daglicht. Nu het buiten eerder donker wordt is dit soms lastig. Het belangrijkste is dat je geen flitser gebruikt. Dit zorgt voor overbelichte foto’s en die zien er niet zo smakelijk uit zoals je op het voorbeeld hiernaast kunt zien. Zorg dus voor goed licht. Gebruik  bijvoorbeeld het warme licht van een kaarsje. Je kunt natuurlijk ook gewoon een lamp aan doen, maar vermijd zoveel mogelijk LED-verlichting. Dit maakt de foto’s minder warm van kleur.

  Tip 2: zorg dat achtergrond er netjes uitziet

  Zorg dat de omgeving van je bord er netjes uit ziet. Neem even de tijd om dingen die niet met het eten te maken hebben uit het zicht te leggen en leg het bestek recht. Kijk maar naar de foto hiernaast; dat ziet er toch niet gezellig uit? Je kunt natuurlijk ook voor de foto iets aan de omgeving toevoegen. Bijvoorbeeld een vrolijk servetje, een kaars of de peper- en zoutmolen. Op die manier voeg je net even iets meer sfeer toe aan de foto.


  Tip 3: maak het af met details

  Gebruik je ingrediënten die klein zijn en daardoor niet zichtbaar zijn in het gerecht? Houd dan een klein beetje over zodat je de maaltijd ermee kunt garneren. Denk bijvoorbeeld aan verse kruiden zoals koriander, tijm, rozemarijn of bijvoorbeeld geraspte kaas of bosui. Hierdoor kun je alle ingrediënten uit het gerecht onderscheiden en ziet je foto er nóg mooier uit!

  Veel succes! deel jij jouw mooiste foto op onze Facebookpagina?
  De mooiste foto ontvangt een verrassing!

  Vorig artikel
  HelloFresh kookworkshop HelloFresh kookworkshop
  Volgend artikel
  Ingrediënt van de week: harissa Ingrediënt van de week: harissa

  Gerelateerde artikelen