Ingrediënt van de week: harissa

26 september 2014
door Wendy Our Cooking tools

    Weet jij wat harissa is? Af en toe zit dit in de HelloFresh Box. Deze saus komt oorspronkelijk uit Tunesië en is lekker pittig.  Lees hier wat je er allemaal mee kunt.

    Harissa bestaat uit rode pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook. In Noord-Afrikaanse landen gebruikt men het mengsel bij de bereiding van soepen, couscous- en rijstgerechten en bij merquezworstjes. Waarschijnlijk heb je na het maken van het gerecht nog harissa over. Benieuwd wat je er nog meer mee kunt doen?

     Op brood

    Dit pittige kruidenmengsel is ook heerlijk op brood! Smeer omdat harissa pittig is een dun laagje op je boterham en beleg deze vervolgens met kaas. Voeg om het af te maken nog een een paar dunne plakjes komkommer toe. Een andere lekker combinatie is een broodje besmeren met mayonaise en harissa en vervolgens beleggen met rosbief en rucola.

    Door hummus of guacamole

    Ben je gek op hummus en/of guacamole? Wij wel! Het leuke is dat deze dips makkelijk te maken zijn en goed te combineren met een beetje harissa. Zo maak je pittige guacamole: prak een avocado met een halve tomaat, een uitgeperste knoflookteen en een halve tl harissa tot een lekkere dip. Lekker voor op brood, of om naturel tortillachips of groenten in te dippen! Meer fan van hummus? Roer dan een halve tl door de hummus voordat je deze dip gebruikt.

    In marinade of dressing

    Marineer je kipfilet of drumsticks met een marinade met deze peperpasta. Meng hiervoor 1 tl harissa met 1 el olijfolie en wrijf daarmee de kip in. Je kunt de het ook gebruiken voor het maken van een pittige dressing. Meng hiervoor 1 el citroensap, 1 el olijfolie en een klein beetje harissa. Meng door de salade en voíla!

    Ben jij fan van deze pittige smaakmaker?

    Vorig artikel
    Tips voor de mooiste foodfoto’s Tips voor de mooiste foodfoto’s
    Volgend artikel
    Dit doe je met overgebleven verse kruiden Dit doe je met overgebleven verse kruiden

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.