Tips & tricks: venkel schoonmaken

28 november 2017
door Wendy Onze recepten

    Venkel is ontzettend veelzijdig. Van risotto tot salade – met deze knol met anijsachtige smaak kun je alle kanten op. 

    Zowel de knol zelf als de zaadjes worden veel gebruikt in de Zuid-Europese keuken en de laatste tijd zie je het ook steeds vaker verschijnen op menu’s in Noord-Europa.

    Aan venkelzaad worden al eeuwen allerlei helende werkingen toegedicht. Er wordt ook gezegd dat venkelzaad je honger stilt. Vroeger kauwden gelovigen tijdens de kerkdienst daarom vaak op venkelzaad om het knorren van hun maag tegen te gaan.

    Maar hoe maak je deze knol, die er toch wel een beetje gek uitziet, schoon? Met dit stappenplan draai je daar je hand niet voor om.

    Zo doe je het!

    Stap 1: Was de venkel goed
    Stap 2: Snijd de stengels van de bol af
    Stap 3: Bewaar de stengels, de bol en het venkelgroen apart
    Stap 4: Snijd de venkel in kwarten en verwijder het harde stukje net zoals bij een appel of peer
    Stap 5: Snijd alle kwarten in reepjes en volg vervolgens het recept
    Stap 6: Gebruik het venkelgroen ter garnering van het gerecht

    Koken met venkel

    Vind je het zonde om de stengels van de venkel weg te gooien? Bewaar ze dan om er later soep van te maken! Lekker als lunch of als voorgerecht, serveer daarna dit vispakketje met kabeljauw en venkel of deze platbroodpizza met aubergine, venkel en ricotta en jouw dinertje kan niet meer stuk.

    Eet smakelijk!

    Vorig artikel
    Cook it Forward met Niels Geusebroek Cook it Forward met Niels Geusebroek
    Volgend artikel
    Haast & honger: 5 tips om sneller aan tafel te gaan Haast & honger: 5 tips om sneller aan tafel te gaan

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.