Tips & tricks: venkel schoonmaken
28 november 2017Venkel is ontzettend veelzijdig. Van risotto tot salade – met deze knol met anijsachtige smaak kun je alle kanten op.
Zowel de knol zelf als de zaadjes worden veel gebruikt in de Zuid-Europese keuken en de laatste tijd zie je het ook steeds vaker verschijnen op menu’s in Noord-Europa.
Aan venkelzaad worden al eeuwen allerlei helende werkingen toegedicht. Er wordt ook gezegd dat venkelzaad je honger stilt. Vroeger kauwden gelovigen tijdens de kerkdienst daarom vaak op venkelzaad om het knorren van hun maag tegen te gaan.
Maar hoe maak je deze knol, die er toch wel een beetje gek uitziet, schoon? Met dit stappenplan draai je daar je hand niet voor om.
Zo doe je het!
[columns_row width=”half”] [column]





Koken met venkel
Vind je het zonde om de stengels van de venkel weg te gooien? Bewaar ze dan om er later soep van te maken! Lekker als lunch of als voorgerecht, serveer daarna dit vispakketje met kabeljauw en venkel of deze platbroodpizza met aubergine, venkel en ricotta en jouw dinertje kan niet meer stuk.