Speciaal voor Moederdag: cashewboter met rauwe cacao

12 mei 2017
door Lizzie Winckel Inspiratie
    Snel naar recept

    Weet je nog, toen je jong was en je moeder je vertelde dat het enige wat ze voor haar verjaardag, Kerstmis of Moederdag wilde hebben “een knuffel … of iets zelfgemaakt” was? Al zijn we geen zeven jaar oud meer, dit advies nemen we deze Moederdag graag ter harte. Dus dit jaar bestellen we niks online, maar maken we een potje gevuld met lekkere en eenvoudige cashewboter met rauwe cacao, een gezond alternatief voor bijvoorbeeld chocoladepasta.

    Cacao en rauwe cacao – wat is het verschil?

    Normale cacaopoeder en chocolade zijn gebrand, waarmee een grote hoeveelheid van de antioxidanten en flavanolen (stofjes die goed voor de gezondheid zouden kunnen zijn) verloren gaat. Daarentegen zit rauwe cacao vol met antioxidanten (40 keer meer dan bosbessen!) en met magnesium voor een gezond hart en hersenen. Daarnaast is het de hoogste plantaardige bron van ijzer met een duizelingwekkende 7,3 milligram per 100 gram! En er is nog meer goed nieuws, cacao is ook een bron van vier wetenschappelijk bewezen gelukschemicaliën: serotonine, dopamine, anandamide en fenylethylamine. Met dit potje cashewboter met rauwe cacao schiet je geluksniveau door het dak!

    Geniet!

    Vorig artikel
    Rabarber koken doe je zo Rabarber koken doe je zo
    Volgend artikel
    Lente-ui is de ster van de show in deze plaattaart Lente-ui is de ster van de show in deze plaattaart

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.