Soep van rode kool en gember

25 maart 2014
door Frederieke Our Cooking tools

    Heb jij deze week nog wat rode kool over? Wij vonden in Elle Eten een spannend vegetarisch recept dat je uitstekend kunt serveren als voor- of tussengerecht. Deze soep van rode kool met gember is heel lekker verfrissend in de lente!

    Ter inspiratie: soep van rodekool en gember!

    Ingredients

    • 1 el olie
    • 1 teen knoflook, fijngehakt
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • 300 g rode kool, in dunne repen
    • mespunt gedroogde chilivlokken
    • 1,5 tl gemalen komijn
    • sap van ½ citroen
    • 750 ml groente- of vleesbouillon
    • 125 ml zure room
    • Benodigdheden:
    • Blender of staafmixer
    • Pan met dikke bodem

    Instructions:

    1. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak de knoflook, ui en gember 1 min.
    2. Voeg de rodekool, chilivlokken, 1 tl komijn en het citroensap toe. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
    3. Zet het vuur lager en laat de soep 20 – 25 min op laag vuur koken tot de kool gaar is.
    4. Breng op smaak met zout en peper. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer. Schenk de soep in glazen en schep in elk glas een lepel zure room. Strooi er de overige komijn over.

    Eet smakelijk! Laat je ons weten of het goed gesmaakt heeft?

    Bron: Elle eten

    Vorig artikel
    Maartjes favoriete HelloFresh gerecht Maartjes favoriete HelloFresh gerecht
    Volgend artikel
    3 keer keukeninspiratie 3 keer keukeninspiratie

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.