Maartjes favoriete HelloFresh gerecht

20 maart 2014
door Frederieke Achter de schermen

    maartje in de keukenKiezen wat je lievelingseten is vinden wij altijd maar lastig. Er zijn zo veel lekkere dingen om uit te kiezen. Met al die verschillende recepten die wij zien langskomen voor de box is het bijna onmogelijk om een favoriet aan te wijzen. Toch proberen we het. Afgelopen week deelde Volkert en Dafna hun lievelingsrecepten, maar deze week is het tijd voor Maartjes favoriete HelloFresh gerecht: pompoen-kikkererwtensoep met zure room. “Het is een heerlijk romige soep met een extra bite door de pijnboompitten.” Lijkt dit je lekker? Lees dan hier het volledige recept. 

    Maartjes favoriete HelloFresh-gerecht

    Ingredients

    • Ingrediënten voor 4 personen:
    • 2 uien
    • 1 rode peper
    • 2 penen
    • 2 blikken kikkererwten
    • 2 tl komijnzaad
    • 800 g pompoenblokjes
    • 15 g pijnboompitten
    • 16 blaadjes basilicum
    • 4 el zure room
    • 4 zuurdesembroodjes
    • 2000 ml groentebouillon
    • 2 el olijfolie
    • Peper en zout naar smaak toevoegen
    • Benodigdheden:
    • Soeppan
    • Staafmixer of blender
    • Koekenpan

    Instructions:

    1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    2. 2. Pel de ui en snijd fijn. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Schil de peen met een dunschiller en snijd fijn. Laat de kikkererwten uitlekken. Maak de basilicumblaadjes klein.
    3. 3. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak het komijnzaad 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de ui en rode peper toe en bak 2 minuten. Voeg de peen, kikkererwten, pompoen en groentebouillon toe en kook, afgedekt, 15 minuten.
    4. 4. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, in 2 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
    5. 5. Bak de zuurdesembroodjes 8 minuten in het midden van de oven.
    6. 6. Haal de soep van het vuur en pureer deze grof met een staafmixer of blender.
    7. 7. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de zure room, de basilicum en de pijnboompitten. Serveer het zuurdesembroodje erbij.

    Bon appétit! Hopelijk geniet jij er net zoveel van als Maartje. 

    Vorig artikel
    Dafna’s favoriete HelloFresh gerecht Dafna’s favoriete HelloFresh gerecht
    Volgend artikel
    Soep van rode kool en gember Soep van rode kool en gember

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.