Smakelijke kliekjes: onze tips

10 januari 2018
door Lisa Kapan Our Cooking tools

    Kliekjes. Het woord klinkt misschien niet zo gezellig en soms worden de restanten van je avondmaaltijd ook niet meer zo smakelijk behandeld als het origineel waar het van afkomstig was. Toch kun je met een paar tips & tricks, wat nieuwe ingriënten, een snufje fantasie en onze recepten elk kliekje omtoveren tot een volwaardige nieuw gerecht. Dat scheelt qua tijd en voedselverspilling! 

    Kip

    chicken_dish_HelloFresh_Recipe

    Heb je genoten van een maaltijd met kip en heb je nog wat over? Met een paar basisingrediënten voor een salade en wat lekkere extraatjes tover je het kippetje om tot een echte salade-ster! Snij wat druiven, pecannoten, bleekselderij en rode uien. Meng het met olijfolie, rode wijnazijn, zout en peper, en voeg de overgebleven kip toe. Je maakt het helemaal af met wat brood of zelfgemaakte croutons!

    chicken_salad_recipe_HelloFresh

    Ook kippensoep maak je in een handomdraai met de overgebleven kip. Verwarm hiervoor kippenbouillon, je favoriete groenten, noodles, kruiden en je favoriete smaakmakers in een grote soeppan. Een tijdloze klassieker schenk je na wat koken met plezier in je soepbord!

    chicken_soup_recipe_HelloFresh

    Fruit & Groente

    Heb je groente en fruit over? Meng het met wat melk of yoghurt, pindakaas en andere voedzame ingrediënten tot een heerlijke smoothie. Zo krijg je snel veel goede voedingsstoffen binnen en kun je energiek weer verder met je dag. Een smoothie is bijvoorbeeld ook perfect als ontbijt!

    green_smoothie_recipe_kale

    Wij mengen Griekse yoghurt, amandelmelk, appel, citroen en boerenkool tot een groene smoothie met pit! Wat geraspte gember erdoor en een snufje kaneel maken het extra verwarmend en lekker kruidig voor in de koudere maanden.

    Kruiden

    Kruiden zitten bomvol smaak, maar als je er veel van over hebt is het soms moeilijk te bedenken wat je ermee moet. We stellen voor om de smaken te gebruiken voor toekomstige maaltijden, zoals verwerkt in een kruidenboter. Dat is ook heerlijk bij de borrel, uitgesmeerd op een stokbroodje! Gebruik hiervoor een pak roomboter uit de koeling en schep de gesneden, overgebleven kruiden hier doorheen.

    herb_butter_recipe_HelloFresh

    Ons recept bestaat uit een eetlepel boter, een theelepel mosterd, zout & peper en alle kruiden die je over hebt die lekker smaken samen. Meng er nog een gesneden teentje knoflook door en wat munt voor extra smaak!

    Rundvlees 

    Warm overgebleven rundvlees (biefstuk of draadjesvlees) op en geef het zelfs nóg meer  door er een stoofpotje van te maken. Samen met andere, simpele ingrediënten zet je een klein feestje op tafel.

    beef_stew_soup_recipe_HelloFresh

    Ons stoofpotje bestaat uit: erwten, wortels, knoflook, uien, citroen en het overgebleven rundvlees (in stukjes). Laat ze samen sudderen op het vuur en eet met aardappelen. Smullen!

    Fruit

    fruit_water_watermelon_strawberry_detox_drink_recipe_HelloFresh

    Heb je fruit over, citrus of andere verfrissende smaakmakers? Ze blijven niet lang goed dus grijp je kans om ze te verwerken in salades, rijstmaaltijden of andere lichte gerechten. Een van de meest populaire manieren om overgebleven fruit op te maken is door het te mengen met (bruisend) water. Een heerlijke dorstlesser, ongeacht het seizoen. Laat het fruit een paar uren ongeschild trekken in een kan met water en genieten maar!

    Wat doe jij met je kliekjes?

    Vorig artikel
    Het ABC van HelloFresh Het ABC van HelloFresh
    Volgend artikel
    Werken bij HelloFresh Werken bij HelloFresh

    Gerelateerde artikelen