HelloFresh-paprika uit Berkel en Rodenrijs

8 augustus 2014
door Wendy Achter de schermen

  oostland-company-1

  oostland-company-4

  Volgende week zit er rode paprika in de HelloFresh Box en deze komen van onze leverancier Oostland in Berkel en Rodenrijs (Zuid-Holland). Er worden hier meerdere kleurvariaties gekweekt; rode, gele en groene paprika’s. Ben jij benieuwd hoe de paprika’s geteeld worden? Lees dan snel verder!

  oostland-company-4

  Bij onze leverancier worden de paprika’s geteeld in een kas. Begin december worden de jongen paprikaplanten hier geplant op steenwolmatten. Door middel van druppelslangen krijgen de planten meerder keren per dag water. Door allerlei technische snufjes wordt de temperatuur constant in de gaten gehouden en kunnen de ramen bijvoorbeeld automatisch worden open gezet bij warm of vochtig weer.


  Verder wordt ervoor gezorgd dat de paprikaplant niet meer dan 3 takken heeft. Van nature hebben ze er meer, maar op deze manier kan de plant al zijn energie in de paprika’s steken die overblijven. Dat maakt ze extra mooi en lekker!

  In januari verschijnen de eerste bloemetjes die doorgroeien tot paprika’s. Deze zijn eerst groen, maar kleuren vanaf half maart rood. Als ze rijp zijn worden ze handmatig geoogst. Wist je dat een paprikaplant wel vijf meter hoog kan worden?

  Als de paprika’s geplukt zijn worden ze in een gekoelde hal gesorteerd op maat en gewicht. Daarna worden ze verpakt en gaan ze in jouw HelloFresh Box!

  Wat is jouw favoriete recept met paprika?

  Vorig artikel
  Olijfolie, zonnebloemolie of roomboter Olijfolie, zonnebloemolie of roomboter
  Volgend artikel
  Limoenblad en andere Aziatische smaakmakers Limoenblad en andere Aziatische smaakmakers

  Gerelateerde artikelen