Pastinaakfriet
14 februari 2014
door Frederieke
Our Cooking tools
Deze week zat er pastinaak in de HelloFresh Box. Heb je nog wat over? Maak er makkelijk en snel lekkere pastinaakfriet van. Zo klaar, super lekker en ook nog eens goed voor je. En je zult zien: kinderen zijn er ook dol op.
Pastinaak over? Maak er frietjes van!
Ingredients
- pastinaak
- olijfolie
- peper en zout
- Benodigdheden:
- bakpapier
- ovenrooster
Instructions:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de pastinaak met een dunschiller. Snijd de pastinaak in de lengte in dunne frieten.
- Verspreid de plakken op een rooster met bakpapier, besprenkel met olijfolie, peper en zout en zet 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Ook lekker: Pastinaakchips i.p.v. Pastinaakfriet
PS: je kunt er natuurlijk ook chips van maken. Schaaf dan dunne plakken van de pastinaak met een kaasschaaf. Of combineer het met pompoen, courgette en peen. Lees hier hoe je dit maakt.