Oost west, paasbest: 3x paastips voor thuis

19 maart 2021
door Manouk Our Cooking tools

  Hoera, het is Pasen! En wie Pasen zegt, zegt uitgebreide paasbrunch, oneindig veel chocolade-eitjes zoeken (en eten) en eieren verven in alle kleuren van de regenboog. Maak jouw paasweekend dit jaar extra speciaal met onze tips voor een paasbest paasweekend. 

  Paarse paashaasjes 🐰

  Of je nu kiest voor een papieren of stoffen variant: servetten maken je eettafel helemaal af! Tijdens Pasen is het niet alleen leuk om te gaan voor een frisse kleur of een vrolijke print, maar de servetten ook leuk op te vouwen. Deze konijnenservetjes zijn op elke tafel een hit en het vouwen is een eitje.

  [columns_row width=”third”] [column][/column] [column][/column] [column][/column] [/columns_row]

  Een kaars in een ei hoort erbij 🕯️

  Je hebt vast genoeg eierschalen over dit weekend en die komen goed van pas. Je kunt namelijk je eigen kaarsen maken in eierschalen.

  [columns_row width=”third”] [column][/column] [column][/column] [column]Zelf paaskaarsjes maken[/column] [/columns_row]

  Wat heb je nodig?

  • Eieren
  • Kaarslontjes (te koop in hobbywinkels)
  • Kaarsenwas
  • Acrylverf 
  • Een naald 
  • Pan
  [columns_row width=”half”] [column]Zo maak je de eierschaal paaskaars-proof:

  1. Prik met een naald een klein gaatje in de onderkant van het rauwe ei en een iets groter gaatje in de bovenkant. Probeer met de naald de dooier door te prikken. Zet het kleine gaatje aan je mond en blazen maar! Vang de eieren op in een kom, hier kun je later een lekkere omelet of frittata mee maken.
  2. Als de eieren eenmaal leeg zijn maak je voor de eierkaarsjes met de naald of een scherp mesje het gaatje aan de bovenkant van het ei steeds iets groter door stukjes van de eierschaal weg te tikken, tot je genoeg ruimte hebt om het kaarsvet in te gieten.
  3. Spoel de lege eierschalen goed uit onder de kraan en laat ze drogen op een theedoek. Als je de schalen niet grondig uitspoelt, kunnen ze later een minder prettige geur gaan verspreiden.
  4. Schilder de eieren in een kleur die past bij je paastafel.
  [/column] [column]Zo maak je de paaskaarsjes:

  1. Zet een pan met ruim water op het vuur. Doe de kaarsenwas in de schaal en plaats deze in het water. Zorg dat je de schaal nog wel vast kunt pakken zonder je handen te branden, of gebruik pannenlappen. Laat de was langzaam smelten en roer af en toe. Gebruik hiervoor een metalen lepel, deze kun je later gemakkelijk schoonmaken met kokend water. Wanneer je de lepel tijdens het smelten even neerlegt, doe dit dan op een oude krant.
  2. Plaats de eierschalen in een eierdopje om ze rechtop te zetten en plaats een (niet te kort) stuk lont in het midden van je eierschaal en giet voorzichtig (gebruik eventueel een trechter) de was in het eierdopje. Vul het ei voor ongeveer een derde met was.
  3. Wacht tot de was gestold is en voila – je zelfgemaakte paaskaarsjes zijn klaar!
  [/column] [/columns_row]

  Kleine kuikentjes 🐣

  Gevulde eieren iets van een statig feestje van vroeger? Neehoor! Ze maken deze Pasen hun come back in de vorm schattige paaskuikentjes. Leuk om samen met de kids te maken.

  [columns_row width=”third”] [column]Wat heb je nodig?

  • 6 hardgekookte eieren
  • 1 ½ el Griekse yoghurt
  • 1 ½ el mayonaise
  • Zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 1 tl mosterd
  • Zout en peper (naar smaak)Voor de neus, voeten en ogen:
  • 1 wortel
  • Zwarte olijven, in zeer kleine stukjes gesneden (voor de ogen)
  [/column] [column]Bereiding:
  1. Pel de eieren en snijd het kopje van elk ei af*. Zorg ervoor dat je de bovenkant bewaart – dat wordt het hoedje van het kuikentje. Snijd een heel klein stukje van de onderkant af, zodat het ei plat is en rechtop kan staan. 

  2. Gebruik een kleine lepel om voorzichtig het eigeel uit het ei te halen. Zodra al het eigeel in een kom zit, prak je het met een vork. Voeg de mosterd, de zongedroogde tomaten, de Griekse yoghurt en de mayonaise toe en breng op smaak met zout en peper.  Zet het mengsel in de koelkast zodat het even kan koelen.[/column]

  [column]

  3. Schil de wortel en snijd in dunne reepjes van ongeveer 1/2 cm dik en 2 cm lang. Prik aan de onderkant van elk ei zes wortels om de “pootjes” van de kuikens te maken.

  4. Vul een spuitzak met het eimengsel en vul de eitjes. 

  5. Neem de bovenkanten van de eieren en leg ze voorzichtig schuin op het eimengsel, zodat er ruimte overblijft voor een “gezichtje”.  Neem vervolgens een pincet en plaats de stukjes olijf erin voor de ogen en de worteltjes voor de neus. Zet in de koelkast en serveer samen met de rest van de paasbrunch.

  [/column] [/columns_row]

  *Tip: Gebruik het bredere deel van het ei voor de bovenkant en het smallere deel voor de onderkant – dit maakt het makkelijker om de dooier eruit te lepelen zonder het ei te breken!

  🐣 Deel jouw paasbeste paascreaties met ons via Instagram en tag @hellofreshnl

  Vorig artikel
  Klink op de lente: 5x kleurrijke margarita’s Klink op de lente: 5x kleurrijke margarita’s
  Volgend artikel
  Een eitje hoort erbij: de leukste ei-feitjes op een rij Een eitje hoort erbij: de leukste ei-feitjes op een rij

  Gerelateerde artikelen