3x knutselen en bakken tijdens Pasen

2 april 2020
door Sophie B. Our Cooking tools

    Nog maar 10 nachtjes slapen tot Pasen – we are egg-cited! Het perfecte excuus om lekker uitgebreid te tafelen en misschien wat meer chocolade te eten dan normaal. Terwijl jij de paashaas een handje helpt met eitjes verstoppen, helpen wij jou om jouw huis paasproof te maken. Met deze tips maken jouw kids in een handomdraai de leukste paasknutsels- en baksels.

    1. Paashaas-muffins 

    Deze paashaas muffins zijn om te smullen! En tijdens het decoreren kunnen de kindjes zich uitleven om de paashaasjes een lieve, grappige of gekke persoonlijkheid geven. 

    cupcake lapin

    Ingrediënten voor 12 muffins 

    • 200 g ongezouten boter (op kamertemperatuur) 
    • 1 tl vanille-extract 
    • 125 g basterdsuiker 
    • 3 eieren 
    • 225 g gezeefd zelfrijzend bakmeel
    • 125 ml melk 
    • 50 g kokosrasp 
    • Halve ananas of meloen
    • 24 suikeroogjes (voor de ogen)
    • 12 kleine suikerhartjes (voor de neus) 

    Glazuur 

    • 150 g boter (op kamertemperatuur) 
    • 250 g poedersuiker 
    • 1½ el met melk 
    • 1 tl  vanille-aroma 
    • Roze kleurstof 

    Benodigdheden

    • Handmixer 
    • Bakvorm voor muffins
    • Muffinvormpjes 

    Bereiding

    Stap 1: Zet de oven op 180°C (160°C als je een heteluchtoven hebt). Zet een muffin bakvorm klaar met daarin 12 muffinvormpjes. 

    Stap 2: Doe de boter, de suiker en het vanille-extract samen in een grote kom. Gebruik een handmixer op gemiddelde snelheid om deze ingrediënten te mixen tot een licht en luchtig beslag. Voeg daarna tijdens het mixen één voor één de eieren toe. Doe daarna de helft van het meel en de melk bij elkaar en mix dit goed door. Voeg daarna het overgebleven meel en de melk toe en blijf mixen tot het een mooi glad beslag is. 

    Stap 3: Verdeel het beslag over alle muffinvormpjes. Bak deze 15-20 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn en de binnenkant droog is (dit kun je testen met een satéprikker). Laat ze daarna buiten de oven afkoelen. 

    Stap 4: Maak het glazuur. Gebruik opnieuw de handmixer op een gemiddelde snelheid. Voeg de boter, de poedersuiker, de melk en het vanille-aroma samen en mix tot een licht en luchtig beslag. Doe 2 eetlepels van het glazuur in een kleine kom en mix er een druppel roze kleurstof doorheen. 

    Stap 5: Smeer op elke muffin een dikke laag glazuur. Dip daarna de bovenkant van de muffin in een kleine schaal met kokosrasp. Let erop dat alle kanten van de muffin zijn bedekt met kokosrasp.

    Stap 6: Plak de ogen en de neus op de muffin en gebruik het roze glazuur om de mond van de paashaas te tekenen.

    Stap 7: Snijd het fruit in plakjes van ongeveer 0,5 cm en gebruik een klein mes om de oortjes van de paashaas uit te snijden. Gebruik het roze glazuur om meer detail aan de oren te geven. Gebruik het kleine mes om 3 cm diepe inkeping te maken aan de bovenkant van elke muffin. Plaats de oren hierin voordat je de muffins op tafel gaat zetten. 

    2. Zelfgemaakte chocolade-eitjes 

    Zelfgemaakte chocolade-eitjes klinkt misschien moeilijk, maar niks is minder waar. Wij kiezen voor de variant met pindakaas, pure chocolade en zeezout – deze valt gegarandeerd in de smaak bij jong én oud.

    œufs en chocolat

    Ingrediënten

    • 75 g pindakaas
    • 1 à 2 el kokosmeel 
    • 100 g pure chocolade (72%)
    • Zeezout (ter decoratie) 

    Bereiding 

    Stap 1: Mix in een middelgrote kom de pindakaas en 1 eetlepel kokosmeel. Voeg daarna nog een eetlepel kokosmeel toe als het beslag nog vloeibaar is. Het pindakaas beslag moet plakkerig zijn zoals het deeg van koekjes.

    Stap 2: Leg bakpapier neer op een bakplaat. Gebruik een ijslepel om eitjes van het pindakaas beslag te maken en leg ze neer op de bakplaat. Druk elk van deze eitjes een klein beetje plat. Zet de bakplaat met de eitjes daarna 20 minuten in de vriezer.

    Stap 3: Na 20 minuten, smelt de chocolade in een kleine steelpan op een laag vuur en blijf constant goed roeren.  Giet daarna de gesmolten chocolade in een kleine warme kom. Gebruik een vork om de eitjes te dippen in de gesmolten chocolade. Let erop de eitjes gelijkmatig zijn bedekt. Leg de eitjes terug op de bakplaat en bestrooi ze met de zeezout. Zet daarna de bakplaat meteen terug in de vriezer voor 30 minuten tot 1 uur. Houd de eitjes in de vriezer tot je ze wilt serveren. 

    3. Hazenmasker 

    Of je het nu draagt terwijl je op zoek gaat naar chocolade-eitjes of gewoon tijdens het smullen aan de paastafel: dit hazenmasker laat ieder paashaasje stralen. 

    [columns_row width=”fourth”] [column]Stap 1.
    masque lapin[/column] [column]Stap 2.
    masque lapin
    [/column] [column]Stap 3.

    [/column] [column] Stap 4.

    [/column] [/columns_row]

    Stap 5.

    Vergeet je paascreaties niet te delen met #HelloFreshBE, want wij genieten graag mee van jullie creativiteit! 

    Vorig artikel
    Thuistip #1: Samen met de kids de keuken in Thuistip #1: Samen met de kids de keuken in
    Volgend artikel
    20x plantaardige proteïnen 20x plantaardige proteïnen

    Gerelateerde artikelen