Onze 5 favoriete pompoenrecepten

12 oktober 2016
door Charlot van Scheijen Gerechten

    Geen groente herfstiger dan pompoen als je het ons vraagt. Wij delen in deze blog onze vijf favoriete pompoenrecepten. 

    image-2016-10-11-1
    Pompoensoorten

    Pompoenen zijn er in verschillende soorten. Zo heb je bijvoorbeeld de fles- of butternutpompoen, de oranje Hokkaido pompoen (zoals die op de foto) en de groene Kabocha pompoen. Die eerste twee ben je misschien wel eens tegengekomen in jouw HelloFresh Box!
    Goed om te onthouden: hoe groter de pompoen, hoe minder smaak. Ook de structuur is vaak wat minder fijn. Ga dus niet voor groot; tenzij je een pompoen koopt voor Halloween natuurlijk. Het vruchtvlees van zo’n grote pompoen kun je prima verwerken in soep maar is iets minder lekker om bijvoorbeeld te roosteren.

    Pompoen schoonmaken

    Als je pompoen eerst even roostert in de oven, kun je daarna gemakkelijk de pitten en schil verwijderen. Een flespompoen is makkelijker om schoon te maken. Hoe je dat precies doet lees je hier. De pitten kun je bewaren, schoonmaken en in de oven roosteren tot ze knapperig zijn. Met een beetje zeezout erover heb je een super lekkere snack!

    Nu de bladeren langzaam verkleuren en de dagen weer korter worden, hebben wij echt zin om aan de slag te gaan met deze herfsthelden. Dit zijn een paar van onze favorieten.

    Onze 5 favoriete pompoenrecepten

    1. Pompoen-wortelsoep met sinaasappel en gember
      Het is lekker om iets pittigs toe te voegen aan de zoete smaak van pompoen. Dat kan iets als een pepertje zijn, maar ook gember. Sinaasappel en koriander maken het helemaal af.
    2. Simpele geroosterde pompoen van Jamie
      De oven doet pompoen veel goeds. De zoete smaak komt extra naar boven en de pompoen wordt lekker zacht. Jamie Oliver maakt het in dit recept af met salie – een hele goede smaakcombinatie.
    3. Gevulde pompoen uit de oven
      Als je pompoen uitholt, maak je er meteen een mooi kommetje van. Ianna van de blog Beginspiration vult ‘m hier met rijst, paddenstoelen en feta. Een mooi vegetarisch hoofdgerecht!
    4. Quinoa risotto met pompoen
      In de box vind je af en toe risotto van orzo, maar ook van quinoa kun je een soort risotto maken. Net iets lichter dan van rijst en weer eens iets anders. Isabel van De Hippe Vegetariër combineert het behalve met pompoen ook met Parmezaanse kaas en, net als Jamie, salie.
    5. Zoetzuur van pompoen
      Philippine van Liefde voor Lekkers doet iets heel anders met pompoen: ze maakt het zoet-zuur in! Behalve lekker is dat ook een hele goede methode om producten lang houdbaar te maken. Zo kun je ook midden in de zomer nog genieten van een herfstige pompoen!

    Wat is jouw favoriete pompoenrecept? Deel het hieronder!

    Vorig artikel
    4 tips om fit te blijven 4 tips om fit te blijven
    Volgend artikel
    Nieuws: vanaf nu altijd keuze uit 9 recepten Nieuws: vanaf nu altijd keuze uit 9 recepten

    Gerelateerde artikelen