Ontbijtcake met rozijnen en banaan
19 februari 2016 door Frederieke Our Cooking tools
Deze ontbijtcake is voedzaam, lekker en ideaal om te maken in het weekend. Zo fleur je elke brunch of koffiepauze op, maar heb je ook doordeweeks tijdens haastige ochtenden een makkelijk ontbijt ter beschikking. Garneer met wat frambozen of aardbeien voor een fris accent.
Ingrediënten voor 1 ontbijtcake:
- 4 bananen
- 150 g havermout
- 100 g amandelmeel
- 2 tl kaneel
- 8 el honing
- 2 vrije-uitloop eieren
- 150 ml Griekse yoghurt
- 80 g rozijnen
- 3 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel
Benodigheden:
- Kom
- Mixer
- Cakevorm met bakpapier
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de banaan met een vork in een kom. Voeg de havermout, amandelmeel, kaneel, honing, ei, Griekse yoghurt, bakpoeder, vanille-extract en een snufje zout toe. Roer of mix tot beslag.
- Roer de rozijnen door het beslag en schep over in een cakevorm met bakpapier.
- Bak de ontbijtcake 35 – 40 minuten in de oven, of totdat deze goudbruin kleurt. Laat 10 minuten afkoelen en verdeel vervolgens in stukken.
Veel bakplezier! Heb je zin om verder te bakken? Maak dan deze chocoladetaartjes.
I see you don’t monetize hellofresh.be, don’t waste your traffic, you can earn additional cash every month with new monetization method.
This is the best adsense alternative for any type of website
(they approve all sites), for more info simply search in gooogle:
murgrabia’s tools