Ontbijtcake met rozijnen en banaan 19 februari 2016

door Frederieke cooking inspiration

2016_Week 29_banners_website23

Deze ontbijtcake is voedzaam, lekker en ideaal om te maken in het weekend. Zo fleur je elke brunch of koffiepauze op, maar heb je ook doordeweeks tijdens haastige ochtenden een makkelijk ontbijt ter beschikking. Garneer met wat frambozen of aardbeien voor een fris accent.

Ingrediënten voor 1 ontbijtcake:

  • 4 bananen
  • 150 g havermout
  • 100 g amandelmeel
  • 2 tl kaneel
  • 8 el honing
  • 2 vrije-uitloop eieren
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 80 g rozijnen
  • 3 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel

Benodigheden:

  • Kom
  • Mixer
  • Cakevorm met bakpapier

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Prak de banaan met een vork in een kom. Voeg de havermout, amandelmeel, kaneel, honing, ei, Griekse yoghurt, bakpoeder, vanille-extract en een snufje zout toe. Roer of mix tot beslag.
  3. Roer de rozijnen door het beslag en schep over in een cakevorm met bakpapier.
  4. Bak de ontbijtcake 35 – 40 minuten in de oven, of totdat deze goudbruin kleurt. Laat 10 minuten afkoelen en verdeel vervolgens in stukken.

Veel bakplezier! Heb je zin om verder te bakken? Maak dan deze chocoladetaartjes.

 

 

Vorig artikel
Kidspiration: spaar een groenteslinger – deel 4 Kidspiration: spaar een groenteslinger – deel 4
Volgend artikel
Trifle met mango en passievrucht Trifle met mango en passievrucht

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.