Ontbijtcake met rozijnen en banaan

19 februari 2016
door Frederieke Our Cooking tools

    2016_Week 29_banners_website23

    Deze ontbijtcake is voedzaam, lekker en ideaal om te maken in het weekend. Zo fleur je elke brunch of koffiepauze op, maar heb je ook doordeweeks tijdens haastige ochtenden een makkelijk ontbijt ter beschikking. Garneer met wat frambozen of aardbeien voor een fris accent.

    Ingrediënten voor 1 ontbijtcake:

    • 4 bananen
    • 150 g havermout
    • 100 g amandelmeel
    • 2 tl kaneel
    • 8 el honing
    • 2 vrije-uitloop eieren
    • 150 ml Griekse yoghurt
    • 80 g rozijnen
    • 3 tl bakpoeder
    • 2 tl kaneel

    Benodigheden:

    • Kom
    • Mixer
    • Cakevorm met bakpapier

    Bereidingswijze:

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Prak de banaan met een vork in een kom. Voeg de havermout, amandelmeel, kaneel, honing, ei, Griekse yoghurt, bakpoeder, vanille-extract en een snufje zout toe. Roer of mix tot beslag.
    3. Roer de rozijnen door het beslag en schep over in een cakevorm met bakpapier.
    4. Bak de ontbijtcake 35 – 40 minuten in de oven, of totdat deze goudbruin kleurt. Laat 10 minuten afkoelen en verdeel vervolgens in stukken.

    Veel bakplezier! Heb je zin om verder te bakken? Maak dan deze chocoladetaartjes.

     

     

    Vorig artikel
    Kidspiration: spaar een groenteslinger – deel 4 Kidspiration: spaar een groenteslinger – deel 4
    Volgend artikel
    Trifle met mango en passievrucht Trifle met mango en passievrucht

    Gerelateerde artikelen

    1 reactie

    BestQuentin schreef:

    I see you don’t monetize hellofresh.be, don’t waste your traffic, you can earn additional cash every month with new monetization method.
    This is the best adsense alternative for any type of website
    (they approve all sites), for more info simply search in gooogle:
    murgrabia’s tools

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.