Nieuw in september: supersnelle recepten

29 augustus 2019
door Manouk Gerechten

    September is druk, druk, druk. Terug naar school, werk, de sportschool en… terug de keuken in. Daarom staan er nu recepten op het menu die je in 15 minuten op tafel zet.

    Na een heerlijke zomer vol barbecue-feestjes en lekker lang buiten tafelen is het weer even wennen om terug in het ritme te komen. En terug in het ritme betekent ook terug de keuken in. Met allerlei slimme trucjes en tips van onze chefs zet jij in september elke week in een handomdraai een goede maaltijd op tafel. Van voorgesneden groente tot snelle smaakmakers als wokpasta – ontdek hoe jij tijd bespaart en in 15 minuten een gerecht kookt waar iedereen blij van wordt.

    Snelle wok met noedels en Japans gekruide kip

    Op het menu van 31 augustus t/m 4 september

    Wij maken het je gemakkelijk: de 200 gram groente per persoon in dit gerecht hebben we alvast voor je gesneden. Ook de kip is voorgesneden én gemarineerd – zo kook je vliegensvlug een goede maaltijd! Dat is nog eens een lekker begin van het nieuwe schooljaar.

    Mini-tortilla’s met knapperige garnalen en venkel

    Op het menu van 7 t/m 11 september

    Weet jij al wat je met de extra tijd gaat doen? Dit recept staat namelijk ook zó op tafel – de garnalen zijn al gepeld en de kool en wortel hebben we alvast voor je gesneden. De panko zorgt ervoor dat de garnalen mooi goudbruin en lekker crunchy worden – een feestje voor het oog én je smaakpapillen. Dankzij de frisse salade en limoen, krijg je voor even het frisse zomergevoel weer terug.

    Verse broccolisoep met zure room

    Op het menu van 14 t/m 18 september

    Dit recept is sneller klaar dan een aflevering van menig Netflix-serie. De groente in deze romige broccolisoep hebben we alvast voor je gesneden. Even aanbakken, bouillon toevoegen en pureren maar. Broccoli zit overigens vol met voedingsstoffen, zoals vezels, vitaminen en mineralen. Niet alleen een supersnelle maaltijd, maar ook een voedzame. Win-win!

    Verse ravioli in romige spinaziesaus

    Op het menu van 21 t/m 25 september

    Last but not least: tijd voor pasta! Als je weinig tijd hebt is verse pasta altijd een goed idee – het hoeft maar een paar minuten te koken. Deze maaltijd zit boordevol spinazie – niet alleen in de saus, maar ook de ravioli is gevuld met spinazie én ricotta. Door warm water over de spinazie te gieten slinkt het sneller en geniet jij in een handomdraai van een smaakvol gerecht.

    Vorig artikel
    Buiten eten: een smakelijk feestje op iedere locatie Buiten eten: een smakelijk feestje op iedere locatie
    Volgend artikel
    De wereld rond met 4x fruitige tussendoortjes! De wereld rond met 4x fruitige tussendoortjes!

    Gerelateerde artikelen