5x terug in het ritme 26 september 2017

door Kaylee Hartog Tips en Tricks

De vakantie is voorbij, het gewone leven is weer begonnen. Ineens is het belangrijk om op tijd te zijn, is de week overvol en lijkt het plotseling ook nog eens herfst. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het hervinden van je ritme na de vakantie? Wij geven je vijf tips.

1. Neem de tijd om samen te eten

Eating together

Maak van het avondeten een rustmoment door met z’n allen, aan tafel, te eten. Leg telefoons en tablets opzij en laat de televisie even uit. Dit is jullie moment!

2. Houd je vakantiegewoontes vast

 

vakantie

Natuurlijk kun je in je dagelijks leven niet precies hetzelfde blijven doen als op je vakantiebestemming, maar kijk eens wat je wel kunt veranderen. Vond je het bijvoorbeeld heel fijn om niet 24/7 wifi te hebben? Laat dan thuis je telefoon en laptop ook eens wat vaker links liggen. Of las je ineens hele boeken in een week? Probeer dan thuis ook te lezen in plaats van televisie te kijken, of lees tenminste een paar bladzijden voor je gaat slapen.

 3. Zet je wekker een uurtje eerder

alarm

Van haasten wordt niemand gelukkig. Ben je niet blij met je ochtendroutine? Probeer dan eens een uurtje eerder op te staan, in ieder geval een aantal dagen per week. Er zijn hele boeken geschreven over dit extra uurtje en wat het met je doet, maar het is op zijn minst lekker om niet te hoeven haasten. Of je nu gaat sporten, een uitgebreid ontbijt maakt of glazig voor je uit staart: zo’n uur meer ‘s ochtends geeft je gegarandeerd een rustig begin van de dag.

4. Zorg voor een weekplanner

weekplanner

Hang een weekplanner op in de keuken of een andere centrale plek in huis. Voor drukke gezinnen is het handig om te weten wat ieders plannen voor de week zijn, maar ook als je geen gezin hebt is het fijn om in een oogopslag te kunnen zien hoe je week eruit ziet.

5. Laat ons je helpen met koken

hellofresh

Met de HelloFresh Box hoef je je tenminste een aantal dagen per week niet te bedenken wat je gaat eten. Dat doen wij voor je. Net als de boodschappen en het zorgen voor de recepten trouwens. En heus: dat scheelt een heleboel. Zo maak je van het avondeten weer een moment om naar uit te kijken.

Welke van deze tips ga jij toepassen?

Vorig artikel
Positiever communiceren met je kinderen Positiever communiceren met je kinderen
Volgend artikel
Easy peasy smoothie-stappenplan Easy peasy smoothie-stappenplan

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.