Koolhydraatarm eten met tips van Dafna!

13 mei 2014
door Frederieke Achter de schermen

  dafna

  Foodtrends zijn van alle tijden. Zo zijn het paleo-principe en superfoods op dit moment enorm populair. Bij HelloFresh kiezen wij er bewust voor om ons te laten leiden door een aantal principes, zoals gezond en gevarieerd eten met pure ingrediënten. Daar horen, naar onze mening, ook koolhydraten bij. Koolhydraten zijn gezond; het is een belangrijke energieleverancier en rijk aan vitamines en mineralen, zoals vitamine B, ijzer, foliumzuur en vezels. De HelloFresh Box bevat dan ook gevarieerde ingrediënten, waaronder bijvoorbeeld volkoren pasta, witte rijst en volkoren bulgur.

  Wil jij graag vaker koolhydraatarm eten en toch de HelloFresh Box ontvangen? Onze diëtiste Dafna geeft tips hoe je dit het beste kunt doen!

  Tip 1  

  Zorg ervoor dat je altijd volkoren graanproducten of pseudo-granen (dit zijn zaden die als granen worden gegeten) in huis hebt! Mochten wij er een keer voor kiezen om een wit graanproduct in de HelloFresh Box te doen, dan kun je deze zelf vervangen door bijvoorbeeld quinoa, amaranth, boekweit of peulvruchten!

  Tip 2

  Geen zin in aardappelen? Vervang deze door bijvoorbeeld bataat. Deze zoete aardappel bevat veel meer vitamines, mineralen en vezels! Let wel goed op, bataat bevat niet minder koolhydraten maar zorgt wel voor een minder hoge piek in je bloedsuikerspiegel en wordt langzamer opgenomen door het lichaam. Een stukje gezonder dus!

  Tip 3

  Wil je helemaal geen koolhydraten eten? Zorg er dan voor dat je de koolhydraatrijke producten vervangt door een hand noten, pitten of zaden. Je kunt ook extra olijfolie toevoegen om alsnog voldoende energie (calorieën) binnen te krijgen.

  Tip 4

  Zorg altijd voor voldoende groenten! Soms zijn er na het maken van de maaltijden uit de HelloFresh Box nog wat groenten over. Deze kun je gemakkelijk verwerken in een salade voor de lunch. Als je helemaal geen koolhydraten eet, kun je het beste veel groente toevoegen.

  Houd er rekening mee dat je, als je geen koolhydraten tot je neemt, sneller trek krijgt. Deze trek is vaak moeilijk te stillen. Zorg er voor dat je gezonde snacks in huis hebt, zodat je niet alsnog veel koolhydraten of zoetigheid binnenkrijgt! Alhoewel, wat chocolade op zijn tijd kan natuurlijk ook geen kwaad!

  Hoe pas jij de HelloFresh Box aan naar jouw wensen? Wij zijn benieuwd! 

  Vorig artikel
  Verschil tussen uien Verschil tussen uien
  Volgend artikel
  Jouw HelloFresh-foto’s Jouw HelloFresh-foto’s

  Gerelateerde artikelen