Groentefrietjes

16 november 2017
door Kaylee Hartog Our Recipes

    Kids zijn nou eenmaal gek op frietjes. Daarom hebben wij deze gezondere variant: groentefriet. Geen vette friet, maar groentefrietjes van courgette, pastinaak, winterpeen, knolselderij en koolraap. Net zo knapperig, alleen wat gezonder.

    We snijden de groente in friet-formaat, zodat ze ook echt op frietjes lijken. Om ze extra knapperig te maken, kun je ze kort blancheren en daarna door een geklutst ei scheppen. Vervolgens haal je de groentefrietjes door een mengsel van kokosmeel, amandelen en/of kruiden. Dit geeft de groentefriet een knapperig korstje en een lekkere smaak. Zout is niet meer nodig en het smaakt heerlijk met een beetje mayonaise, ketchup of een ander zelfgemaakt sausje.

    Groentefriet

    Probeer ook eens deze pastinaakfriet!

    Vorig artikel
    Het seizoen van de pompoen Het seizoen van de pompoen
    Volgend artikel
    Zonder uitsloven, zo uit de oven Zonder uitsloven, zo uit de oven

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.