Groenspiratie

17 maart 2017
door Sanne van Dartelen Gerechten

    Het is geen geheim dat wij bij HelloFresh graag eens iets nieuws uitproberen en in het kader van onze groene maand geven we je natuurlijk graag wat ‘groenspiratie’.

    Om jou te inspireren in de keuken hebben wij een aantal recepten verzameld met bijzondere ingrediënten, zoals steranijs, quinoa, orzo en tabouleh. Zo lekker, je hebt niet eens door dat deze gerechten allemaal geen vlees of vis bevatten!

    Tabouleh met appel, vijgen, feta en verse groene kruiden

    Heb jij wel eens tabouleh gegeten? Dit is een salade uit de Libanese keuken en bestaat uit bulgur of couscous. Daar voeg je kleingesneden groente aan toe. Om de salade extra veel smaak te geven, voeg je er fijngesneden kruiden aan toe.  tabouleh

     

    Linzencurry met venkel, steranijs en een gekookt ei

    Steranijs kenden wij vooral van thee, maar is ook een lekkere smaakmaker in de curry. Steranijs komt oorspronkelijk uit Azië en smaakt, niet zo verrassend, naar anijs. In dit gerecht versterkt het de smaak van de venkel, wat van zichzelf al een beetje naar anijs smaakt.

    venkel

     

    Portobello uit de oven met geitenkaas en walnoten

    De portobello is een hele forse versie van de kastanjechampignon. Door zijn formaat is de portobello heel geschikt om te vullen. Dit is bijvoorbeeld heel lekker op de barbecue. In dit recept vullen wij de portobello met geitenkaas. We moeten nog even wachten op het barbecueweer, dus deze keer gaat hij in de oven!

    portobello
    Gele rijst met curry van spinazie, tomaat en cashewnoten

    Door dit gerecht met ongezouten cashewnoten te garneren, krijgt het een verrassende structuur. Wist je dat cashewnoten groeien aan de cashewboom? Deze groeit goed in bijvoorbeeld Thailand. De kokosmelk en kokosrasp geven deze curry een romige smaak.

    rijst

    Warme quinoasalade met gele biet, avocado en feta

    De gele biet die je gebruikt voor deze lauwwarme salade, is veel frisser van smaak dan zijn rode broertje. Mocht je geen gele biet kunnen vinden, kun je dit ook gewoon met rode biet maken. De frisse feta maakt het af.

    quinoasalade

    Orzo met broccoli, pecorino en pijnboompitten

    Orzo is een pastasoort die de laatste tijd snel aan populariteit wint. Deze pasta maak je in dit gerecht klaar met broccoli, geroosterde pijnboompitten en pecorino. Een hele lekkere combinatie, al zeggen we het zelf!

    orzo

    Arabische soep met falafelspiesen

    Nog zo’n ingrediënt dat druk bezig is de Nederlandse keuken te veroveren – linzen. Supergezond omdat ze vol ijzer en eiwit zitten en ontzettend veelzijdig. Bruine en groene linzen kennen de meeste mensen ondertussen wel, maar in dit gerecht gebruik je rode linzen omdat die sneller gaar zijn. De mooie kleur die je eraan overhoudt is ook niet vervelend natuurlijk.

    falafel soep

     

    Welk gerecht ga jij uitproberen deze groene maand?

    Vorig artikel
    3x makkelijk meer groente 3x makkelijk meer groente
    Volgend artikel
    8 trucs om je kids meer groente te laten eten 8 trucs om je kids meer groente te laten eten

    Gerelateerde artikelen