Griezelige Halloween cupcakes
24 oktober 2016Volgende week maandag 31 oktober is het Halloween! Pompoenen, heksen, spoken, je kunt er straks niet meer omheen. Het is dan ook de perfecte gelegenheid om deze griezelige cupcakes te maken. Alles wat eng, gek, oranje of zwart is, past bij Halloween, dus leef je lekker uit. Trick or treat!
Recept voor Halloween cupcakes
Ingrediënten
Voor de cupcakes:
- 1 tl bakpoeder
- 70 g boter
- 3 eieren
- 200 g bloem
- 140 ml melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 160 g suiker
- 200 g poedersuiker
- 3 el water
Voor de versiering:
- Chocolade
- Bosbessen
- Amandelstukjes
Benodigdheden
- Kom x 2
- Garde of keukenmachine
- Papieren cupcakevormpjes
- Bakvorm
- Steelpan
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor de cupcakes voor op 180 graden.
- Klop met een garde de eieren tot schuim in een kom of keukenmachine. Voeg beetje bij beetje de suiker en de vanillesuiker toe. Snijd de boter in stukken en voeg toe aan de kom. Klop alles door elkaar totdat je geen stukken meer ziet.
- Mix het beslag vervolgens met de melk, bloem en het bakpoeder. Mix alles goed door tot een stevig beslag.
- Leg de cupcakevormpjes op de bakvorm. Schep in elke vorm het beslag (tot de helft van het vormpje) en bak circa 30 – 40 minuten tot de cupcakes goudbruin kleuren.
- Haal de bakvorm uit de oven en laat de cupcakes afkoelen.
Voor het glazuur:
Zeef in een kom de poedersuiker en voeg een beetje warm water toe. Roer totdat je een dikke pasta krijgt. Als de cupcakes zijn afgekoeld, kan je met het glazuur de cupcakes versieren.
Voor het gezicht:
Doe de chocolade in een steelpan op laag vuur en laat smelten. Gebruik de chocolade vervolgens voor de neus en mond en versier met de kleine amandelstukjes en gebruik de bosbessen voor de ogen.