Onze top 3 gezonde snacks

21 januari 2016
door Frederieke Onze recepten
HF160111_Global_Blog1_3_Healthy_Snacks_8397low
Gezonde snacks zijn altijd welkom!

Wij hebben drie favorieten op een rijtje gezet, waarvan we denken dat jij ze ook kunt waarderen. Laat je ons in een reactie onder dit artikel weten wat je van de tussendoortjes vindt?

3 gezonde snacks

HF160111_Global_Blog1_3_Healthy_Snacks_8429low

Boerenkoolchips met komijn

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • Boerenkool naar smaak
  • 2 el vloeibare kokosolie
  • 1/3 tl komijnzaad
  • 1/2 tl zeezout
  • 1/2 tl peper (versgemalen)

Benodigdheden:

  • Kom
  • Bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven op 300 graden.
  2. Was de boerenkool en maak droog met een schone theedoek. Scheur de bladeren naar wens klein.
  3. Doe de boerenkoolbladeren in een kom en meng met de kokosolie, het komijnzaad, zout en peper.
  4. Leg de boerenkoolbladeren op een bakplaat met bakpapier en bak de boerenkool in 25 minuten tot chips. Schud tussendoor een keer goed door.

Tip: serveer de boerenkoolchips direct na het bakken. De chips kun je het beste binnen een paar uur consumeren. 

Meer weten over hoe boerenkool geoogst wordt? Boerenkoolboer Tom legt het hier uit.

HF160111_Global_Blog1_3_Healthy_Snacks_8368low

Paprika popcorn

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 1/2 kopje gedroogde maïskorrels
  • 1 el olie naar keuze (ons advies: olijfolie of zonnebloemolie)
  • Paprikapoeder naar wens
  • Zout en peper naar wens

Benodigdheden:

  • Grote pan met deksel

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olie in een grote pan met deksel. Test of de olie heet genoeg is door een paar maïskorrels aan de pan toe te voegen. Draaien de korrels rond? Dan is de olie heet genoeg.
  2. Voeg de maïskorrels toe aan de grote pan en roer kort door, zodat alle korrels bedekt zijn met olie. Dek de pan af en laat de maïskorrels poffen. Laat eventueel de deksel op een kiertje, zodat de stoom kan ontsnappen.
  3. Meng de popcorn met paprikapoeder, zout en peper. Enjoy!

HF160111_Global_Blog1_3_Healthy_Snacks_8394low

Rode biet met geitenkaas en dille

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 1 rode biet
  • Geitenkaas naar smaak
  • Verse dille en peper ter garnering

Benodigdheden:

  • Bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Schil de rode biet en snijd in plakken van een 1/2 cm.
  • Bak de rode biet op een bakplaat met bakpapier 20 minuten in de oven.
  • Beleg elk plakje biet met geitenkaas en garneer met verse dille en peper.

Weetje: rode biet is heel gezond, waarom ontdek je hier.

Eet smakelijk!

Vorig artikel
Gezond snoepen met deze snacks Gezond snoepen met deze snacks
Volgend artikel
Gebruik alle ingrediënten uit de box Gebruik alle ingrediënten uit de box

Gerelateerde artikelen