Feestelijke Koningsdagrecepten

25 april 2014
door Frederieke Onze recepten

    koningsdag-cupcake-nanda

    Ben je nog op zoek naar een extra feestelijk gerecht voor Koningsdag? Wij hebben 6 Koningsdagrecepten, zoals oranje nachos, rood-wit-blauwe toetjes, snacks en meer, voor jou op een rijtje gezet.

    Koningssoep

    Deze soep met onder andere prei, bospeen en dille zit deze week in de HelloFresh Box! Dit wordt geserveerd met een koninklijk broodje dat speciaal voor HelloFresh is gebakken door Le Perron. Het broodje bevat uitgebalanceerde kruiden die in combinatie met stukjes zongedroogde tomaten voor een unieke smaak zorgen!

    Blini’s met oranje kaviaar

    Dit is een simpel oranjegerecht wat uitstekend past bij elke Koningsborrel. Kaviaar, wat onbevruchte viseitjes zijn, is in het oranje verkrijgbaar en smaakt heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld blini’s, toastjes en dille of bieslook. Klik hier voor het recept.

    Oranje paprika’s 

    Oranje sweet bite mini paprika’s zijn erg lekker en kun je gemakkelijk vullen met bijvoorbeeld feta, tapenade of roomkaas met bieslook. In 15 tot 20 minuten heb je dit heerlijke hapje op tafel staan!

    Koningscupcakes

    Houd je erg van zoetigheid? Dan zijn deze feestelijke cupcakes echt iets voor jou!

    Rood-wit-blauw toetje

    Dit gemakkelijke en gezonde toetje met blauwe bessen, yoghurt en frambozen zijn een heerlijke toevoeging aan een Koningsmaal. Bekijk hier het recept.

    Oranje nachos

    Deze oranje snack met tortilla chips, geraspte kaas, crème fraîche en paprika is perfect voor Koningsdag! Binnen 20 minuten bereid je oranje nachos op de volgende manier.

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

    2. Snijd de rode paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn.

    3.Doe de tortilla chips in een ovenschaal en verdeel de crème fraîche, de geraspte kaas en de gesneden paprika erover. Bak 12 minuten in de voorverwarmde oven.

    Wij wensen jou heel veel plezier morgen! Wat eet jij het liefst op Koningsdag?

    Vorig artikel
    Pompoenravioli van Casa di Fulvio Pompoenravioli van Casa di Fulvio
    Volgend artikel
    Alles over noedels Alles over noedels

    Gerelateerde artikelen