Cook it Forward met Tanja Jess

8 december 2017
door Lisa Kapan Our Stories

  In Cook it Forward staat Miljuschka Witzenhausen elke week in haar eigen keuken te stralen met een bekende gast. Anders dan bij de vorige afleveringen kookt ze samen met deze ex-soapster, boekenschrijfster en vlogger niet een doordeweeks recept, maar een HelloFresh-recept om op tafel te zetten als je jezelf en anderen écht wilt verwennen. Kijk hier hoe Tanja Jess yes zegt tegen gekonfijte eendenbout met geglaceerde bospeen.

  Soap(p)-ster

  De meeste mensen kennen Tanja Jess van haar rol in de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden, maar bij het acteren is deze powervrouw niet gestopt. Ze heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot schrijfster, voornamelijk met de focus op haar leven en het moederschap. Vanuit deze thema’s heeft ze een app ontwikkeld waarmee moeders elkaar kunnen ondersteunen: een tegengeluid voor mommy shaming, waarin moeders erg kritisch en negatief met elkaar omgaan. Tanja is in haar gezin overigens niet de enige met een bekende naam, haar man Charly Luske zingt de internationale sterren van de hemel en is hierdoor vaak weg van huis. In de aflevering van Cook it Forward vertelt Tanja openhartig over hoe haar gezinsleven er hierdoor uitziet, wat haar connectie is met eten, over het verloop van haar carrière en haar app.

  Gekonfijte eendenbout met zoetzure rozijnen

  Ook zin om dit HelloFresh-recept te maken en jezelf en anderen extra in de watten te leggen? De eendenpoot in deze maaltijd hebben wij alvast voor je gekonfijt. Eend heeft een specifieke, volle smaak die goed samengaat met frisse en zoete elementen. Daarom serveer je er in dit recept rozijnen bij, die je even inkookt in een mengsel van azijn en suiker. Erbij serveer je bospeen die je glaceert door de peen te garen in vocht, en inkookt tot een siroop voor een mooi glanzend laagje. Een echt feestmaal!

  cook it forward

  Heb jij ook zo genoten van deze aflevering van Cook it Forward? De hele aflevering kun je hier terugkijken. 

  Vorig artikel
  Cook it Forward met Nienke Plas Cook it Forward met Nienke Plas
  Volgend artikel
  Zo lekker is sous-vide Zo lekker is sous-vide

  Gerelateerde artikelen

  1 reactie