Achter de schermen

Leveranciers

Op bezoek bij Arjen: de gele paprika leverancier

Achter de schermen 26 mei 2016

Maak kennis met onze paprikaleverancier Arjen uit Bleiswijk. 

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Het vlees uit de HelloFresh Box

Achter de schermen 28 april 2016

Wij vinden het belangrijk om te weten waar onze producten vandaan komen. Daarom vertellen wij je vaak waar de ingrediënten uit de box vandaan komen.

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Onderdelen van de koe: wat zit waar?

Achter de schermen 17 april 2015

Aankomende week zit er biefstuk van de platte bil in de HelloFresh Box. Er zijn natuurlijk verschillende onderdelen van de koe. Hoe zit dit nou precies? Wij leggen uit welk (...)

Lees meer

5 reacties

Nicole schreef:

Mijn moeder maakte tstoofvlees van entvogel … welk deel van de koe is dat en weet je ook de Engelse benaming ?

Lizzie Winckel schreef:

Hi Nicole,
Endvogel is heel goed vlees om stoofvlees mee te maken. Endvogel is namelijk een schouderspier die lange tijd moet garen. Het is vrij taai vlees en eigenlijk voor niet veel anders bruikbaar. Maar, en dat is toch het belangrijkste van alles, het vlees valt niet uiteen, neemt de smaken van de saus op en blijft zelfs na de lange gaarttijd heerlijk naar vlees smaak.

Succes met voorbereiden!

luc andries schreef:

maak eens een volledige endvogel klaar op de bbq … heerlijk

Erik De Dapper schreef:

Beste redactie van “HelloFresh”,

Bedankt voor het overzichtelijke en helder artikel over de verschillende onderdelen van de koe.

De naamgeving van de verschillende stukken vlees varieert nogal van streek tot streek en varieert eveneens in de tijd….

Van de entvogel uit de vorige reactie bvb, had ik nog nooit gehoord.

Zelf heb ik ook enkele mooie benamingen waarvan ik heel graag zou te weten komen van welke plek ze precies vandaan komen;

bv:
-de kraag of de kraai…waarschijnlijk ook de ziel, de onglet of schorsvel ….genoemd. (Het is niet zeker dat het hier over hetzelfde stukje gaat, maar ze worden hier en daar door elkaar gebruikt…. Meestal kent men slechts één benaming.)
-het visje….
-de spinnekop

Kunnen jullie mij soms verder helpen???

Alvast bedankt en met vriendelijke groet!

Erik De Dapper

leo schreef:

waar zit het slagersstuk van de koe

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waar de rodekool uit jouw box vandaan komt

Achter de schermen 26 februari 2015

Waar komt de rodekool die bij jou in de box zit nou precies vandaan? Lees hier alles wat de kweker over zijn kool te vertellen heeft!

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ingrediënt van de week: hazelnoten

Achter de schermen 30 januari 2015

Aankomende week zitten er hazelnoten van Jan Gotjé in de box! Deze noten behoren tot de gezondste van alle soorten noten. Bekijk hier waarom.

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Familiebedrijf Jan Gotjé

Achter de schermen 30 januari 2015

Ken jij ze nog? De traditionele familiebedrijven waarin elk familielid zijn of haar bijdrage levert en waarbij kwaliteit ten allen tijden voorop staat? Onze notenboer Jan Gotjé is er zo (...)

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De Kerstbox: hoofdgerechten

Onze recepten 16 december 2014

Heb jij de Kerstbox al besteld? Vanaf nu vertellen wij jou elke week wat meer over de ingrediënten die in de Kerstbox zitten. Vorige week heb je kunnen lezen (...)

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Het verschil tussen wortel en peen

Achter de schermen 5 december 2014

Wortels zijn er in veel verschillende soorten en maten. Zo is er een officieel verschil tussen een peen en een wortel. Daarnaast kun je wortels zoals wij die kennen onderscheiden (...)

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Speciaal in de HelloFresh Box: procureur

Achter de schermen 28 november 2014

Aankomende week zit er germarineerde procureurlap in de HelloFresh Box. Dit is een smaakvol stukje vlees van het Piétrainras met het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees. Wil je meer weten over de procurueur? Hier lees je meer over dit ingrediënt!

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Het verschil tussen rode en groene pesto

Onze recepten 26 november 2014

De Italiaanse keuken heeft genoeg verrukkelijke parels te bieden. Ook in de HelloFresh Box maken wij hier graag gebruik van. De pesto's van Kitchen on a Mission zijn gemaakt op (...)

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk meer