Andijvie – hoe komt dit in jouw box?

16 oktober 2014
door Frederieke Achter de schermen

  Andijvie

  Wij zijn dol op andijvie. Maar hoe komt deze groene bladgroente nou in de HelloFresh Box terecht en waar komt het vandaan? Wij leggen het je in deze blog uit.

  Andijvie van het land tot in jouw box

  De andijvie die volgende week in de HelloFresh Box zit komt uit Noord-Brabant. Hier beginnen de telers medio maart met het aanplanten van de eerste gewassen. Op het vroegst kunnen deze dan in mei geoogst worden. Gedurende het seizoen wordt er telkens weer nieuwe groente geplant, zodat de telers verse andijvie kunnen blijven oogsten! Nachtvorst is funest voor de meeste bladgewassen, waardoor er over het algemeen tot uiterlijk half november kan worden geoogst. De andijvie die speciaal voor ons geoogst is komt vers van het land en deze kwetsbare groente wordt voorzichtig ingepakt, zodat jij er thuis maximaal van kunt genieten!

  andijvie van het land

  Recept van aankomende week

  Aankomende week maak je met deze groente een klassieke stamppot met worst en sjalotjes. Het gerecht doet mij heel erg aan vroeger denken: mijn oma deed altijd uitgebakken spekjes door de stamppot. Doe jij ook altijd iets extra’s door de stamppot? Of maak je liever iets heel anders van andijvie? Wist je trouwens dat je het ook rauw kunt eten?

  Andijviestamppot

  De andijvie is voor jouw gemak al gewassen en gesneden. Je kunt dus lekker snel aan de slag.

  Wij zijn benieuwd naar jullie favoriete versie van de andijviestamppot! 

  Vorig artikel
  Ingrediënt van de week: pompoen Ingrediënt van de week: pompoen
  Volgend artikel
  Kooktechnieken: deksel erop of eraf? Kooktechnieken: deksel erop of eraf?

  Gerelateerde artikelen