Alle gekheid op een (ijs)stokje 🍦
14 juli 2020Afkoelen na een warme zomerdag? Un helado por favor! Hoog tijd om te genieten van zelfgemaakte waterijsjes met vers fruit. Met deze vier ijskoude recepten heb jij in een handomdraai een flinke dosis vitaminen binnen. En als je de ijsjes nu maakt, tover jij eenvoudig een fris en fruitige verrassing uit je vriezer zodra de zon zicht laat zien.
Je kunt de verhoudingen van de ingrediënten zien als richtlijn. Het ligt er namelijk maar net aan hoe groot de vorm is waarin je de ijsjes maakt en hoeveel je er maakt. Tip: Proef het mengsel voordat je het in de vormpjes doet en het de vriezer in gaat.
Waterijsjes met mango & aardbei 🥭🍓
Ingrediënten:
- 150 g aardbeien
- 350 g mango, in stukjes
- 250 ml sinaasappelsap
Benodigdheden:
- Blender
- Zeef
- IJsvormpjes
Bereidingswijze:
- Meng in een blender de aardbeien met 50 ml sinaasappelsap en zet apart.
- Meng vervolgens de stukjes mango in de blender met 200 ml sinaasappelsap.
- Vul de vormpjes eerst voor de helft met het aardbeienmengsel en vervolgens met de mango en leg 4 tot 5 uur in de vriezer.
Waterijsjes met komkommer & watermeloen 🥒🍉
Ingrediënten:
- ½ komkommer, in stukken
- 500 g watermeloen, in stukken zonder schil
- 2 – 3 el agavesiroop
- 2 el limoensap
Benodigdheden:
- Blender
- Zeef
- IJsvormpjes
Bereidingswijze:
- Meng alle ingrediënten in een blender.
- Schenk het mengsel door een zeef.
- Vul de ijsvormpjes en zet minimaal 4 tot 5 uur in de vriezer.
Waterijsjes met gember, kamille & citroen 🍋
Ingrediënten:
- Sap van 1 citroen
- 5 cm gember, in dunne plakjes
- 2 el honing
- 2 zakjes kamillethee
- 600 ml kokend water
Benodigdheden:
- Blender
- Zeef
- IJsvormpjes
Bereidingswijze:
- Meng alle ingrediënten in een hittebestendige kom.
- Hang de theezakjes erin, laat het geheel 10 minuten trekken en schenk het door een zeef.
- Laat het mengsel afkoelen, vul je ijsvormpjes en zet 4 tot 5 uur in de vriezer.
Waterijsjes met perzik-ijsthee 🍑
Ingrediënten:
- 1 perzik, in plakjes gesneden
- 400 ml water
- 2 el zwarte theeblaadjes
- 3 el perziksiroop
Benodigdheden:
- Blender
- Zeef
- IJsvormpjes
Bereidingswijze:
- Schep de zwarte theeblaadjes in een hittebestendige kom en schenk er kokend water over.
- Laat dit een minuut trekken en schenk de thee dan door een zeef.
- Voeg de perziksiroop toe en roer goed.
- Stop in ieder vormpje twee plakjes perzik en vul de vompjes dan met thee.
- Laat 5 uur in de vriezer staan.