Klinken zonder kater: 5x mocktails
8 januari 2019Afgelopen tijd iets te diep in het glaasje gekeken of gewoon zin om blij + alcoholvrij te zijn? Met deze vijf meesterlijke mocktails heb je reden genoeg om te proosten, maar erna geen reden voor dafalgan.
Crodino spritz
Crodino is een Italiaans aperitief waar je alle kanten mee op kunt. Probeer bijvoorbeeld eens dit recept voor Crodino spritz.
Ingrediënten
- 100 ml Crodino of Crodino Rosso
- 50 ml bruiswater
- 4 – 5 ijsklontjes
- Citroenschijfje
- Sinaasappelschijfje
Bereidingswijze
- Kies een feestelijk glas en vul het met ijsblokjes.
- Schenk de Crodino of Crodino Rosso in en vul aan met bruiswater.
- Garneer met een schijfje citroen en sinaasappel.
Hibiscus-aardbeimocktail
De combinatie van hibiscus, aardbei en munt is er eentje om keer op keer te blijven maken. Wij drinken deze mocktail het hele jaar door!
Ingrediënten
- 300 g aardbeien
- 4 tl hibiscus-thee, gekoeld
- 20 ml citroensap
- Blaadjes munt
- 1 el honing
- Water
- Ijsklontjes
Bereidingswijze
- Zeef de hibiscus-thee (indien gebruik gemaakt van losse blaadjes) zodat er geen theeblaadjes meer in zitten. Doe de aardbeien, het citroensap en de honing in een blender of in een kom met een staafmixer en mix. Schenk het mengsel door een zeef om alle stukjes eruit te krijgen.
- Giet de thee bij het aardbeienmengsel.
- Vul een glas voor de helft met ijsklontjes en schenk het mengsel erin. Garneer met muntblaadjes.
Braam-rozemarijnmocktail
Bramen staan in de schijnwerpers in dit lekkere recept. De rozemarijn geeft een kruidig accent om verliefd op te worden.
Ingrediënten
- 100 g bevroren bramen
- 10 jeneverbessen
- 20 ml suikersiroop
- 40 ml citroensap
- 1 takje rozemarijn
- Bruiswater
- Ijsklontjes
- Bramen om mee te garneren
Bereidingswijze
- Doe vier glazen een uur in de vriezer om flink koud te worden.
- Doe de bramen, de jeneverbessen en suikersiroop in een pan met een scheut water en laat zachtjes koken voor 15 minuten. Laat vervolgens 10 minuten afkoelen en doe het mengsel in een blender of een kom met staafmixer en mix. Giet het mengsel door een zeef en laat 30 minuten in een aparte kom staan terwijl het volledig afkoelt.
- Spoel de blender of mengkom om en voeg daar het citroensap en de rozemarijn toe en mix.
- Haal de glazen uit de vriezer en vul ze voor de helft met ijs. Voeg het citroen-rozemarijnmengsel, het bruiswater en nog wat ijs toe. Schenk het bramenmengsel er ten slotte bij. Garneer met bramen.
Ananas-mangomocktail
Hoewel het weer nu verre van tropisch is, kun je je jouw mocktail zo zwoel en zomers maken als je wilt. Met deze mocktail waan je je aan het strand met palmbomen om je heen, dus drink hem gerust met zonnebril op.
Ingrediënten
- 60 ml limoensap
- 200 g verse ananas
- 100g verse mango
- 60 ml (mineraal)water
- Ijsklontjes
- Een paar stukjes ananas, als garnering
Bereidingswijze
- Voeg de ananas, ijsklontjes, het limoensap, de mango en het water toe aan een blender en mix.
- Schenk in een glas en garneer met stukjes ananas.
Granaatappel-citroenmocktail
Deze granaatappel-citroenmocktail is zowel fris als zoet en daardoor bij velen een favoriet! Met het takje tijm maak je hem extra spannend.
Ingrediënten
- 100 ml citroensap
- 30 ml suikersiroop
- 60 ml vers granaatappelsap
- Tonic
- Ijsklontjes
- Takjes tijm, als garnering
Bereidingswijze
- Voeg het citroensap, de suikersiroop en het granaatappelsap in een kan en roer door.
- Schenk het mengsel in glazen voor de helft gevuld met ijs en vul het aan met tonic.