Zo maak je de lekkerste watermeloentaart
18 juli 2019Niet dat waterijsjes of frisse cockatils geen prima verfrissing geven als het zweet van je gezicht druipt op een hete zomerdag… maar hey, soms mag het wat meer zijn. En met meer bedoelen we: watermeloentaart-meer! In 3 simpele stappen staat deze fruitige lekkernij met kokoscrème op tafel. Fris, zomers en fantástisch lekker!
Ingrediënten
1 watermeloen
550 ml volle kokosmelk
1 el vanillesuiker
Fruit om de taart te decoreren: aardbei, framboos, blauwe bessen, druiven
Handje mini-meringue
STAP 1: Snijd de watermeloen
Schil de watermeloen en creëer een effen, makkelijk te besmeren, vorm door de boven- en onderkant van de watermeloen af te snijden.
STAP 2: maak de kokoscrème
Zet het blik kokosmelk minstens 6 uur of een hele nacht in de koelkast. Op die manier scheidt de room zich van het kokoswater. Doe voorzichtig open, zodat de vloeistoffen niet door elkaar gemengd worden. Lepel de solide room uit het blik, giet het kokossap weg of gebruik in een ander gerecht of in een smoothie. Mix de room met de vanillesuiker voor ongeveer 7 à 8 minuten met een elektrische mixer tot een smeerbare crème ontstaat. Voeg (meer) suiker toe naar wens.
Belangrijk! Voor je de kokoscrème op de watermeloen smeert: dep het oppervlak van de watermeloen volledig droog met keukenpapier. Op die manier is de buitenkant niet te waterig en blijft de crème mooi zitten.
Stap 3: Versier!
Maak het fruitfeestje compleet door de watermeloentaart te versieren met aardbeien, frambozen, braambessen, blauwe bessen, druiven, etc. Je kiest helemaal zelf wat jij het lekkerst vindt. Wij voegden naast het fruit ook luchtige meringue toe, heerlijk!
Tadaaa! Bewaar het geheel nog even in de koelkast, of serveer meteen. Geen fan van kokos? Je kunt de watermeloen ook met gewone slagroom bestrijken. Versier de taart met amandelschilfers om hem iets vullender te maken.