3x scoren met deze snacks op je voetbalavond

3 juli 2018
door Helene Inspiratie

    Klinken voetbaltermen als ‘hattrick’, ‘panenka’ en ‘buitenspel’ je als muziek, of juist als Chinees in de oren? Hoe dan ook: supporteren voor België doen we gewoon met z’n allen tesamen. Trakteer je voetbalgekke en hongerige gasten op snacks als pizza, hotdogs en plukbrood: zó op tafel getoverd en lekker voor jong en oud!

    Plukbrood

    Een klassieker in het snackgenre: zet een plukbrood in het midden van de tafel en voor je het weet schiet er geen kruimel meer over. Je kunt het garneren met wat je wil, maar de kaas is cruciaal om alles heerlijk ineen te laten smelten. 

    Ingrediënten:

    2 rode chilipepers
    2 gele chilipepers
    1 stengel lente-ui
    Verse peterselie
    Verse koriander
    1 groot brood met dikke korst
    200 g roomkaas
    200 g geraspte cheddarkaas
    Peper & zout

    Bereiding:

    1. Snijd de chilipepers en lente-ui in stukjes en hak de verse kruiden fijn. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    2. Snijd met een stevig broodmes een rasterpatroon in de broodkorst. Snijd ongeveer ¾ diep in het brood tot je bijna aan de bodem bent.  
    3. Prop de roomkaas, de helft van de cheddarkaas, de chilipepers, kruiden en lente-ui tot helemaal onderaan de spleten. Hoe meer vulling, hoe beter! Besprenkel bovenaan met de andere helft van de geraspte cheddarkaas. Breng op smaak met peper en zout.
    4. Bak in de oven voor 10 – 12 minuten of tot de kaas gesmolten is en het geheel goudbruin ziet. Serveer warm.


    Belgische tricolore pizza

    O dierbaar België, o heilig land der pizzaaa-en? Maak indruk op je familie of vrienden met dit driekleurig en patriottisch recept. Maak de pizza van tevoren, dan hoef je hem tijdens de match enkel nog in de oven te steken. Zo mis je gegarandeerd geen doelpunt!

    Ingrediënten:

    1 teentje knoflook
    1 rode paprika
    5 rode kerstomaatjes
    1 gele paprika
    5 gele kerstomaatjes
    125 g mozzarella
    200 g champignons
    2 el oregano
    1 tl paprikapoeder
    1 brik tomatensaus
    1 rond pizzadeeg
    1 handvol zwarte olijven
    1 el olijfolie

    Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook en snijd de paprika’s, tomaten en mozzarella in dunne plakjes.
    2. Bak de champignons in een pan bruin en leg opzij.
    3. Meng in een kom het paprikapoeder, de knoflook en 1 el oregano met de tomatensaus. Bekleed een bakplaat met bakpapier, rol het pizzadeeg uit en bestrijk met de tomatensaus.
    4. Beleg de pizza met de plakjes mozzarella en plaats de groenten in een cirkel. De buitenste cirkel in rood (paprika en tomaten), de middelste cirkel in geel (paprika en tomaten) en de binnenste cirkel in zwart (champignons en olijven). Bestrooi met de resterende oregano en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
    5. Bak ongeveer 12-15 minuten tot het deeg goudbruin is en de kaas mooi gesmolten is.

     

    Hotdogs

    Prepareer de hotdogs zelf of zet gewoon allerlei ingrediënten op tafel zodat je gasten zelf aan het garneren kunnen! Buiten de essentie van de hotdog (een broodje, worst, ketchup en mayonaise) kan je ook deze toppings serveren: verkruimelde nachochips, gefrituurde uitjes, maïs, avocado, chilipeper, augurken, cheddarkaas, hardgekookt ei, etc! Wij scoren altijd met onderstaand recept.

    Ingrediënten:

    5 hotdogbroodjes
    5 worsten
    10 kerstomaatjes
    2 stengels lente-ui
    Verse peterselie
    Mosterd
    Ketchup

    Bereiding:

    1. Snijd de hotdogbroodjes half doormidden.
    2. In de pan, (microgolf)oven of barbecue: bak de worsten zoals je wil.
    3. Snijd de kerstomaten en lente-ui in stukjes. Garneer op de hotdogbroodjes.
    4. Voeg ketchup en mosterd toe.

    Smakelijk. En moge de beste winnen!

    Vorig artikel
    De lekkerste culinaire reis naar… Griekenland! De lekkerste culinaire reis naar… Griekenland!
    Volgend artikel
    Hoe maak je het perfécte kiekje van je bord? Hoe maak je het perfécte kiekje van je bord?

    Gerelateerde artikelen