Witte kool uit de oven

28 februari 2014
door Frederieke Our Cooking tools

    Witte kool uit de oven

    Heb je zin in een nieuw recept wat je snel en gemakkelijk kunt bereiden? Ovengerechten zijn lekker en zorgen ervoor dat je zelf niet al te lang in de keuken hoeft te staan. De oven doet immers het meeste werk. Dit recept heeft weinig ingrediënten en dat scheelt ook nog eens bij het inkopen doen. Ideaal toch?

    Witte kool uit de oven

    Ingredients

    • 1 witte kool
    • 1 limoen
    • 2 el olijfolie
    • 1 el chilisaus
    • 1 tl zout
    • 2 el sesamzaad (optioneel)
    • Benodigdheden
    • Bakplaat of ovenschaal met bakpapier

    Instructions:

    1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet de ovenschaal in als je geen bakpapier gebruikt.
    2. Snijd de witte kool in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de kwarten door de helft om 8 gelijke parten te krijgen. Let op: de witte kool kan hierdoor wat uit elkaar vallen, je kunt er ook voor kiezen om de harde kern mee te bakken en pas na het bereiden te verwijderen. Net wat je zelf fijner vindt!
    3. Halveer de limoen en pers het sap uit. Meng de olijfolie, 2 el limoensap, chilisaus en zout tot een gladde dressing.
    4. Leg de parten witte kool op de bakplaat of in de ovenschaal en smeer ze in met de dressing. Draai de parten om en smeer ook de andere kant in. Houd wat van de dressing apart om later te gebruiken.
    5. Bak alles 15 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de parten om en smeer wederom in met de dressing. Bak nog 15 minuten in de oven.
    6. Haal de witte kool uit de oven en besprenkel eventueel met sesamzaad.
    recept2

    Bron: http://www.kalynskitchen.com/

    Heb jij dit al eens gemaakt? Eet smakelijk! 

    Vorig artikel
    Top 3 keukenhulpjes Top 3 keukenhulpjes
    Volgend artikel
    Radijs: veelzijdig, lekker en gezond Radijs: veelzijdig, lekker en gezond

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.