Verschillende pastasoorten op een rijtje 11 december 2014

door hellofresh cooking inspiration

Conchiglie met groenten

De Italianen hebben hun heerlijke kookkunsten gebruikt om ontelbaar veel verschillende pasta’s (meer dan 700!) te creëren. Vorige week zat er gigli in de box, deze week conchiglie en volgende week spaghetti. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? Wij zetten verschillende pastasoorten op een rijtje in deze blog.

Conchiglie

pasta

Conchiglie is een pastasoort met een schelpvorm en staat daarom ook wel bekend als schelpjespasta. Omdat de pasta van binnen hol is, smaakt het heerlijk met verschillende sauzen, zoals de verschillende pesto’s van Kitchen on a Mission.

Gigli

pasta

Gigli wordt ook campanelle genoemd en komt van het Italiaanse woord voor de lelie. Het schijnt dat het feest “La Festa Dei Gigli’, wat ongeveer 400 jaar na christus is ontstaan, de aanleiding was voor deze pastasoort. Net zoals de conchiglie is dit een pasta die goed smaakt bij dikke sauzen,  omdat de pasta goed mengt met de saus. Bekijk hier het recept met gigli van vorige week!

Penne

pasta

Penne is een bekende pastasoort die bestaat uit langwerpige buisjes. Meestal zijn de uiteinden schuin afgesneden. Vaak staat er penne rigate op een pak pasta met penne. Altijd al afgevraagd wat dit betekent? Bij deze penne is de buitenkant geribbeld. Bij penne lisce in de buitenkant juist glad. Wat is jouw favoriete HelloFresh-recept met penne?

Ravioli

pasta

Ravioli is een pastasoort waarbij er pastabladen worden gevuld met bijvoorbeeld kaas, vis of groenten. Deze worden dan gesneden in de vorm van kleine kussentjes. Met ravioli heb je direct een extra smaaksensatie door de inhoud van de kussentjes. De pompoenravioli die in de box heeft gezeten was volgens veel HelloFresh’ers een echte topper!

Wil jij weten hoe je pasta’s het snelste kunt koken? Kijk dan hier

 

Vorig artikel
De Kerstbox: bospaddenstoelensoep De Kerstbox: bospaddenstoelensoep
Volgend artikel
De Kerstbox: hoofdgerechten De Kerstbox: hoofdgerechten

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.