Theezakjes hergebruiken

12 april 2015
door hellofresh Keukenmiddelen

  Hergebruik je theezakje!

  Ben jij dol op thee en gaat er per week dan ook aardig wat thee doorheen? Bekijk dan hier hoe theezakjes hergebruiken in de praktijk werkt. Het klinkt misschien een beetje overdreven, maar dat kan op meer manieren dan je denkt! Zo zijn ze bijvoorbeeld opvallend geschikt om vieze geurtjes te absorberen. 

  Gebruik het in de tuin

  Open een theezakje (of meerdere) en strooi de theebladeren rond jouw planten in de tuin. Op deze manier kun je gemakkelijk jouw tuin bemesten.

  Vieze geurtjes voorkomen

  Ruikt jouw koelkast soms niet zo fris, door de geur van sterke kaas bijvoorbeeld? Leg dan een oud theezakje op een bordje en plaats deze in de koelkast. Je koelkast ruikt binnen no-time weer fris, doordat het theezakje de geurtjes absorbeert.

  Geen handen meer die naar knoflook of vis ruiken

  Was je handen met de inhoud van een theezakje en de geur van knoflook of vis verdwijnt als sneeuw voor de zon!

  Natuurlijk afwasmiddel

  Heb je uitgebreid in de keuken gestaan met veel vieze pannen als resultaat? Laat deze dan weken in warm water met een paar theezakjes en het vet en vuil komt heel gemakkelijk los. Zo hoef je dus niet meer eindeloos te schrobben.

  Geen onverwachte bezoekers in huis

  We hopen dat je deze laatste tip nooit zal hoeven gebruiken, maar mocht je last hebben van muizen dan kun je gebruikte theezakjes op plekken leggen waar muizen het huis binnen komen. Het blijkt dat muizen absoluut niet van de geur van thee houden.

  Welke ingrediënten geef jij altijd een nieuwe functie?

  Bron: http://bit.ly/1JvKhOL

  Vorig artikel
  Lentesalade met krieltjes en kaaskoekjes Lentesalade met krieltjes en kaaskoekjes
  Volgend artikel
  Reuzengarnalen in de box Reuzengarnalen in de box