Lentesalade met krieltjes en kaaskoekjes
9 april 2015
door hellofresh
Our Cooking tools
Heerlijk dat het zonnetje zich weer laat zien! Krijg jij dan ook zin in gezonde en frisse salades? Deze lentesalade met krieltjes, tomaat, kaaskoekjes en een maïskolf is heerlijk als lunchsalade en helemaal niet moeilijk om te maken. Een echte aanrader dus.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 800 g krieltjes
- 4 maïskolven
- 100 g oude kaas
- 3/4 rode ui
- 3/4 krop romainesla
- 8 takjes bladpeterselie
- 1 knoflookteen
- 120 g semi-zongedroogde tomaten
- 5 el Turkse yoghurt
- 2 el olijfolie
- 2 el bloem
- 2 tl mosterd
- 2 el extra vierge olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Benodigdheden:
- Pan met deksel
- Saladekom
- Koekenpan met deksel
- Bakplaat met bakpapier
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de krieltjes doormidden. Zorg dat deze net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen in een saladekom.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de maïskolf, afgedekt, 15 minuten op middelhoog vuur. Draai regelmatig om. Haal daarna uit de pan en houd warm in de voorverwarmde oven.
- Meng ondertussen de bloem met de oude kaas en maak hiervan hoopjes op de bakplaat met bakpapier. Druk de hoopjes plat en bak 10 – 12 minuten in de oven of tot de kaaskoekjes goudbruin kleuren. Laat daarna afkoelen. Houd de kaaskoekjes goed in de gaten!
- Snipper de rode ui. Snijd of scheur de romainesla klein. Hak de bladpeterselie fijn. Snijd of pers de knoflook fijn.
- Voeg de romainesla, rode ui, semi-zongedroogde tomaten en de helft van de bladpeterselie toe aan de krieltjes in de saladekom.
- Maak een dressing van de Turkse yoghurt, knoflook, mosterd, extra vierge olijfolie, de overige bladpeterselie, peper en zout.
- Schep de dressing door de salade en verdeel over de borden. Garneer naar smaak met de olie van de tomaatjes. Verbrokkel de kaaskoekjes grof en strooi over de maaltijd. Serveer met de maïskolf.
Tips
- Heb je weinig tijd? Laat de kaaskoekjes achterwege en garneer de salade met de geraspte kaas.
- Heb je limoen of citroen in huis? Roer dan een ½ el per persoon door de yoghurtdressing voor een extra frisse smaak.