Salade in een glazen pot 11 mei 2018

door Julius Gerechten

Salade in een pot is helemaal hot! Niet alleen makkelijk om te maken, maar ook handig om mee te nemen naar werk, school en picknicks. Bekijk hier hoe je onze favoriete versie maakt.

Het maken van deze salade begint natuurlijk bij het vinden van een goede pot. Elke pot is geschikt. Je kunt naast een nieuwe weckpot ook een oud (pindakaas)potje hergebruiken. Zo is deze salade niet alleen goed voor jou, maar ook voor het milieu! Tip: zorg dat je het potje voor gebruik goed schoonmaakt.

output_vFcWTD

Laagje voor laagje

Snijd de ingrediënten klein en breng op smaak met peper, zout en/of andere kruiden die jij lekker vindt.

Gril de zalm drie minuten per kant in een pan met olijfolie en voeg peper en zout toe naar smaak. Doe dit de avond van tevoren, zodat je het de volgende ochtend alleen nog in de pot hoeft te doen. Stop de zalm laagje voor laagje in de pot (zie hieronder) en bewaar het in de koelkast. Omdat de rucola boven in de pot zit, blijft deze lekker vers. Wanneer je de salade gaat eten, schud je de pot en doe je de inhoud in een kom.

Dit recept kun je geheel naar eigen smaak samenstellen. Bepaal zelf de hoeveelheden per ingrediënt. Ben je bijvoorbeeld een avocado-liefhebber? Doe er dan een paar extra plakjes avocado in!

Laag 1: honing-mosterddressing (recept onderaan het artikel)

Laag 2: lente-ui

Laag 3: linzen

Laag 4: avocado

Laag 5: rode bieten

Laag 6: gegrilde zalm

Laag 7: koriander

Laag 8: rucola

De dressing bestaat uit:

  • 1 el yoghurt
  • 1/2 el extra vierge olijfolie
  • 1/2 el mosterd
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 1/2 tl honing
  • Zout, peper en kruiden naar smaak

HF160212_Global_Blog4_JarSalad_29_high

Deze salade is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens heel leuk uit! Pas maar op dat je collega’s je lunch niet opeten.

Vorig artikel
3x Italiaanse salade caprese 3x Italiaanse salade caprese
Volgend artikel
6x de lekkerste zoete aardappel-gerechten 6x de lekkerste zoete aardappel-gerechten

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.