Tips & tricks: runderbavette snijden

23 december 2015
door Frederieke In de keuken

bavette

In de Kerstbox Deluxe zit runderbavette van het Maas-Rijn-Ijsselrund (MRIJ). Om de salade zo lekker mogelijk te maken, is het belangrijk dat je het vlees in dunne plakken snijdt. Als je op het volgende let, dan gaat het helemaal goedkomen!

Runderbavette snijden doe je zo

  • Gebruik een scherp mes en een stevige snijplank.
  • Laat het vlees op kamertemperatuur komen voordat je het snijdt.
  • Het vlees moet schuin tegen de draad in worden gesneden. Hoe doe je dit? Kijk naar de spiervezels voordat je het vlees gaat snijden. Lopen de ‘groeven’ in het vlees horizontaal? Dan snijd je de plakken verticaal. Lopen de groeven verticaal? Snijd dan de plakken horizontaal. Dit wordt ’tegen de draad insnijden’ genoemd. Doe je dit niet? Dan kom je er moeilijk doorheen en krijg je geen mooie structuur.

Succes en geniet ervan!

Vorig artikel
Kerstdessert: gepocheerde peer Kerstdessert: gepocheerde peer
Volgend artikel
Jamie Oliver en HelloFresh Jamie Oliver en HelloFresh

Gerelateerde artikelen