Recept: zelfgemaakte mangochutney

29 oktober 2014
door Frederieke Our Cooking tools

zelfgemaakte mangochutney

Een aantal weken geleden zat er rodekool met mangochutney in de box. Veel van jullie vroegen ons hoe je dit zelf kunt maken. Bekijk hier het recept voor zelfgemaakte mangochutney van onze diëtiste Dafna!

Zelfgemaakte mangochutney

Deze zelfgemaakte mangochutney is heerlijk bij bijvoorbeeld een broodje oude kaas, pikante worst, geitenkaas of gerookte kip. Ook kun je het gebruiken voor Oosterse gerechten met noedels, rijst en/of sojasaus. Klinkt dat goed? Ga dan gelijk aan de slag met dit recept.

Huisgemaakte mangochutney

Ingredients

  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 2 cm gember
  • 200 g mangoblokjes
  • 1 rode peper
  • 2 el olie
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 citroen
  • 2 el suiker
  • 2 kruidnagels
  • Benodigdheden:
  • steelpan met deksel

Instructions:

  1. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap uit. Zorg ervoor dat de mangoblokjes maximaal 1 cm groot zijn. verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
  2. Verhit de olie in een steelpan en bak het mosterdzaad 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de ui, knoflook, gember en 1 tl citroenrasp toe en bak 3 minuten mee. Voeg de mango, rode peper en zout naar smaak toe en bak 1 minuut. Voeg 50 ml water toe, dek de pan af en laat 30 minuten heel zachtjes koken. Roer tussendoor een keer om.
  3. Voeg vervolgens de suiker, kruidnagel en 2 el citroensap toe. Bestrooi met versgemalen peper en roer goed door. Dek de pan weer af en laat nog 10 – 15 minuten zachtjes koken.
  4. Schep de mangochutney over in een schone jampot.

Tips:

  • Je kunt de mango ook vervangen door appel en/of peer. Ook kun je de suiker vervangen voor honing of voor 50 gram kleingesneden dadels.
  • Houd je van kaneel? Kook dan een kaneelstokje mee, tegelijkertijd met de mango.
  • Bewaar de mangochutney in de koelkast. Hier blijft de chutney minimaal 1 week goed. 

Eet smakelijk! Deel jij hier een foto van jouw zelfgemaakte chutney met ons?

Vorig artikel
Gember: goed voor een beginnende verkoudheid Gember: goed voor een beginnende verkoudheid
Volgend artikel
Halloween staat voor de deur Halloween staat voor de deur

Gerelateerde artikelen