Pompoengratin
27 april 2018
door Helene
Diner-recepten
Origineel, rijk van smaak en lekker stevig: deze gratin is het ideale herfstgerecht. De ster in deze eenvoudige schotel is de muskaatpompoen. Let erop als je hem koopt in de winkel dat de schil van de pompoen mooi kaneelkleurig is en geen zachte plekken vertoont, dan weet je dat hij perfect rijp is. Smakelijk!
Pompoengratin
Ingredients
-
Voor 4 personen
- 45 g boter
- 1 muskaatpompoen
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- Een snufje nootmuskaat
- Zout en peper
- 60 ml kokosroom
- 60 ml kookroom
- 45 g broodkruimels
- 75 g geraspte kaas
Instructions:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil en snijd de pompoen in plakjes van een halve centimeter dik. Moeite met schillen en snijden? Kook de pompoen dan eerst even in grote stukken in een soeppan voor ongeveer 5 minuten.
- Verwarm 30 g boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui glazig.
- Doe de pompoenplakjes en nootmuskaat in dezelfde pan en bak 5 tot 8 minuten, breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm ondertussen in een andere pan de kokos- en kookroom tot ze een glad mengsel vormen.
- Schephet pompoenmengsel in de ovenschaal en bedek met de room, broodkruimels en de geraspte kaas. Plaats in de oven gedurende 30 tot 40 tot de gratin goudbruin is.