Over noten

23 januari 2014
door Kirsten Achter de schermen

    Noten: je vindt ze regelmatig in de HelloFresh Box. Zelf eet je ze misschien niet dagelijks, maar toch zou dat nog niet zo’n slecht idee zijn. Ze zijn namelijk niet alleen heel erg lekker, maar ook hartstikke goed voor je. 

    noten

    Bron: www.missnatural.nl

    Veel mensen zien noten als vette caloriebommen. Ze bevatten inderdaad veel vet, maar dit zijn ‘goede vetten’: vetzuren die juist goed zijn voor hart- en bloedvaten, zoals omega 3, 6 en 9. Deze goede onverzadigde vetten verlagen het cholesterolgehalte en verkleinen daarmee de kans op hart- en vaatziekten. Het eten van één handje noten per dag zorgt al voor een verlaging van het cholesterolgehalte! En omdat ze veel vezels bevatten, raak je sneller verzadigd, waardoor je sneller vol zit en je minder snel weer honger hebt!

    Verder zitten noten vol eiwitten, magnesium, ijzer en vitamine E. Vooral mensen die weinig of geen vlees eten, kunnen deze voedingsstoffen tekortkomen. Ze zijn daarom een goed alternatief voor het eten van vlees, omdat je lichaam deze stoffen wel dagelijks nodig heeft. Deze stoffen zijn namelijk belangrijke bouwstoffen voor je lichaam en zorgen onder andere voor het zuurstoftransport in je bloed. Om deze reden worden er vooral in de Veggiebox regelmatig noten in de gerechten gebruikt.

    Een handje noten is dus ook een gezond tussendoortje. Zorg wel dat je de ongezouten, ongebrande variant eet. Van de volgende vier soorten kunnen wij erg genieten:

    noten

    Bron: www.projectnaturalbeauty.nl

    –       Walnoten. Deze noten bevatten omega-3-vetzuren, die ontstekingen verminderen die je aderen kunnenbeschadigen. Bovendien houden deze vetzuren je botstructuur stevig! Wat vond je van de spaghetti met pompoen, oude kaas en walnoten dat een tijdje terug in de HelloFresh Box zat?

    –       Pecannoten. Deze exotische noten zorgen voor een daling van het totale cholesterolgehalte. Een tijdje terug  zat er nog een recept voor een lauwwarme krieltjessalade met gorgonzola en pecannoten in de HelloFresh Box! Wat vond jij van de pecannoten in dit gerecht?

    –       Amandelen. De kalium in amandelen helpt bij het reguleren van de bloeddruk. Daarnaast levert een handje amandelen je een grote hoeveelheid vitamine E, een krachtige antioxidant! Amandelen smaken heerlijk als je ze even (zonder olie!) roostert in de pan.

    –       Pistachenoten. Deze groene nootjes bevatten luteine, een stofje dat belangrijk is om scherp te kunnen zien.

    Het is dus tijd om een voorraadje in te slaan! Wat zijn jouw favoriete noten?

    Vorig artikel
    Gezonde en makkelijke maaltijdsoep Gezonde en makkelijke maaltijdsoep
    Volgend artikel
    Salade met courgette en feta Salade met courgette en feta

    Gerelateerde artikelen