Zo maak je nicecream
3 mei 2017Nicecream… Wat moeten we daar nu weer van denken? Nou, heel veel! De naam komt van het Engelse ‘ice cream’, wat nicecream is geworden, omdat het een gezonde versie is. Heerlijk romig en zoet, maar zonder toegevoegde suiker en room. Hmm… Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn!
Banaan in de hoofdrol
Banaan is van zichzelf natuurlijk al vrij zacht, maar als je hem in plakjes snijdt, invriest en vervolgens met wat gewone melk of amandelmelk mixt in de blender, wordt banaan pas echt romig en zoet. Net ijs dus. Suiker of honing toevoegen is niet nodig. Bij lekker ijs horen natuurlijk lekkere toppings en wij hebben niet één, niet twee, maar drie overheerlijke nicecream-recepten voor je om uit te proberen. Het leuke is, dat deze versies van nicecream allemaal veganistisch zijn. Extra puur genieten dus!
TIP – pel je bananen en snijd ze in plakjes vóór je ze invriest. Doe je dit niet, dan wordt zowel pellen als snijden een onmogelijke opgave.
1. Fris & fruitig
Ingrediënten
Voor de nicecream
2 bevroren bananen, in plakjes | 60 ml amandelmelk | 3 el bevroren blauwe bessen, frambozen of aardbeien
Voor de topping
2 el bosbessen en frambozen, vers of ontdooid | ½ banaan, in plakjes | kokosvlokken | muntblaadjes
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten voor de nicecream in de blender tot een gladde, romige massa. Versier met de topping en genieten maar!
2. Groene matcha
Ingrediënten
Voor de nicecream
2 bevroren bananen, in plakjes | 60 ml amandelmelk | 1 tl matchapoeder
Voor de topping
1 el granaatappelpitjes | 1 el verse bosbessen | 1 el rauwe cacaonibs* | ½ banaan, in plakjes | eetbare bloemen
Bereidingswijze
Precies hetzelfde verhaal als bij de fris & fruitige nicecream – blenden maar en leef je uit met de toppings!
3. Chocodroom
Ingrediënten
Voor de nicecream
2 bevroren bananen, in plakjes | 60 ml amandelmelk | 1 el cacaopoeder
Voor de topping
1 el hazelnoot, fijngehakt | 1 el pindakaas of amandelpasta | 1 el cacaonibs* | ½ banaan, in plakjes | eetbare bloemen
* Je kunt hier ook chocoladevlokken of hagelslag gebruiken, alleen is de nicecream dan niet veganistisch meer
Bereidingswijze
Je weet hoe het werkt – mixen, versieren en eet smakelijk!