Makkelijke wraps voor onderweg
24 juli 2013Ga je op vakantie en staat er een lange autorit op de planning? Na een paar uur zijn de krentenbollen en dropjes meestal niet zo uitnodigend meer, en krijg je zin in iets anders. Maak daarom van tevoren alvast lekkere dingen klaar die je gemakkelijk mee kunt nemen. Deze makkelijke wraps met kip en avocado zijn een goed voorbeeld: lekker met verse groenten en kruiden en snel klaar.
Makkelijke wraps voor onderweg
Na het maken rol je ze in aluminiumfolie. Zo blijven ze lekkers vers en heb je meteen iets om ze uit te eten, zodat je niet nog weken stukjes wrap terugvindt in je auto.Andere plannen? Deze makkelijke wraps zijn natuurlijk niet alleen lekker in de auto, maar zijn ook perfect om mee te nemen naar het strand, het zwembad of het park. Met de ingrediënten kun je eindeloos variëren. Wraps zijn dus ideaal om restjes in je koelkast mee op te maken. Handig, zo vlak voor de vakantie! Als je wraps over hebt (zonder vulling dus) kun je die ook gemakkelijk invriezen.
Wraps met kip en avocado
Ingredients
- Voor 4 personen:
- 3 kipfilets
- 1 rode ui
- 2 avocado’s
- Sap van 1 limoen
- 4 tomaten
- Verse koriander
- 1 el olijfolie
- ½ el kerriepoeder
- 8 wraps
- 160g geraspte oude kaas
- Peper en zout
Instructions:
- Verhit de oven voor op 180 graden.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes of dunne reepjes en bewaar apart.
- Snipper de rode ui, lepel de avocado’s uit de schil en prak fijn met een vork. Meng de rode ui, avocado en limoensap in een mengkom tot een gaucamole en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de tomaten in kleine blokjes en bewaar apart. Hak de verse koriander grof.
- Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de kipfilet in 8 minuten gaar en goudbruin. Breng op smaak met de kerriepoeder en eventueel nog wat peper en zout.
- Verwarm de wraps 2 minuten in de oven.
- Beleg iedere wrap met een beetje gaucamole. Verdeel daarover de gebakken kipfilet en de tomatenblokjes. Bestrooi met de geraspte oude kaas en verse koriander.
- Vouw de wraps dicht en verpak in aluminiumfolie. Bewaar in de koelkast totdat je vertrekt.
Eet smakelijk!