Lentekriebels met een rietje: 5x verfrissende smoothies 🥤
22 april 2022Geniet van het mooie weer met een verfrissende smoothie! Dé ideale manier om je dagelijkse portie fruit en groenten binnen te krijgen. Begin je dag goed met een smoothiebowl als ontbijt of drink ‘m tussendoor.
Eén ding is zeker: je kunt er alle kanten mee op. Gebruik groen fruit voor een groene, rood voor een rode en geel voor een gele smoothie. Liever wat experimenteler? Maak een extra kleurrijke smoothie met twee lagen! Vul de helft van het glas met de eerste kleur en schenk de tweede kleur eroverheen met een lepel ertussen. Zo vermijd je dat de twee kleuren mixen.
Muesli maaltijdsmoothie
Wie de smoothiebowl heeft uitgevonden, verdient een standbeeld! Met een smoothiebowl maak je het ontbijt een stuk lekkerder én kleurrijker. Ga je voor een maaltijdsmoothie? Voeg dan simpelweg extra granen, noten of volle zuivelproducten toe – zo eet je snel je buikje rond. Wil je juist een snelle boost, gebruik dan plantaardige melk of magere yoghurt en combineer met licht fruit zoals bessen of citrusvruchten.
Ingrediënten:
- 250 ml volle yoghurt
- 100 g rode pitloze druiven
- 2 ananasringen
- 45 g mueslivlokken
Bereiding:
- Schenk de milde volle yoghurt in een hoge kom of blender. Voeg de ananas, de helft van de rode druiven en de helft van de mueslivlokken toe en pureer tot een dikke smoothie.
- Verdeel de smoothie over de kommen. Snijd de overige rode druiven doormidden. Garneer de smoothie met de rode druiven en de rest van de mueslivlokken.
Triple groene smoothie
Fris, frisser, frist – deze groene vitaminebom is vullend door de avocado én verfrissend door de munt. Wist je dat je deze smoothie ook als snel recept vindt onderaan je weekmenu? Zo wordt snel en lekker eten nóg eenvoudiger!
Ingrediënten:
- 500 ml biologische halfvolle melk
- 1 rijpe avocado
- 4 banaan
- 70 g spinazie
- 2 perssinaasappel
- 10 g verse munt
- 2 tl honing
- 1 tl zout
Bereiding:
- Snijd de avocado doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Pers de sinaasappels of snijd de schil van de sinaasappels en haal de pitjes eruit.
- Gooi alle ingrediënten in de blender, ook de takjes van de munt! Voeg naar wens extra honing of zout toe aan je smoothie.
Power proteïnesmoothie
Ben jij niet uit de gym weg te slaan of wil je simpelweg snel je dagelijkse portie proteïnen binnenkrijgen? Dan is deze smoothie helemaal voor jou. Hij is romig, voedzaam en net wat anders dan andere tussendoortjes.
Ingrediënten:
- 200 ml amandelmelk
- 1 banaan
- 40 g tahini
- 2 el pindakaas
Bereiding:
- Mixen, mixen, mixen! Voeg meer amandelmelk toe voor een gladdere structuur of meer tahini voor een dikkere smoothie.
Mango smoothiebowl
Komt deze je bekend voor? Je vindt deze hemelse mangolekkernij om de paar weken onderaan je weekmenu. Hij is zoet en smeuïg, een ware traktatie – maar dan verantwoord.
Ingrediënten:
- 250 ml kokosmelk
- 150 g Griekse yoghurt
- 125 g blauwe bessen
- 1 mango
- 2 passievruchten
- 10 g chiazaad
- 10 g kokosrasp
Bereiding:
- Meng in een blender de kokosmelk met de Griekse yoghurt en mango tot een glad mengsel. Snijd de passievruchten in twee.
- Serveer met de kokosrasp, blauwe bessen en passievrucht. Gebruik het chiazaad als garnering of maak de smoothiebowl een dag van tevoren en gebruik het chiazaad om de smoothie dikker te maken. Smakelijk!
Groene energie smoothiebowl
Nog een fijn voordeel van smoothies: je verspilt bijna niks. In deze versie mix je de peren en kiwi mét schil fijn in de blender. Je proeft de schil niet én hebt zo extra vitamientjes binnen. Win-win!
Ingrediënten:
- 400 ml volle yoghurt
- 2 peren
- 1 kiwi
- 25 cashewnoten
- 25 g rozijnen
Bereiding:
- Snijd de kiwi in twee stukken, de peer in vier stukken en verwijder het klokhuis. Snijd 1/4 van de peer klein en verdeel over de ontbijtkommen.
- Doe de ongeschilde kiwi en overige ongeschilde peer samen met de yoghurt, de helft van de cashewnoten en de rozijnen in een blender of hoge kom met staafmixer. Pureer tot een dikke smoothie.
- Schenk de smoothie over de klein gesneden peer in de ontbijtkommen en garneer met de overige cashewnoten en rozijnen.