Koken met roomkaas: onze favoriete recepten 13 mei 2019

door Lisa Kapan Gerechten

Of je het nu roomkaas of creamcheese noemt: dit smakelijke smeersel is een favoriet in onze keuken. En dat is niet alleen op een broodje, in taarten of bij de borrel – ook in warme gerechten is het een lekkere aanvulling. Om je wegwijs te maken in de romige wereld van roomkaas: zie hier onze lievelingsrecepten!

Spaghetti met warmgerookte zalm en prei-roomsaus

roomkaas

Spaghetti met een romige saus is een combinatie die je misschien het beste kent van pasta carbonara. Deze Italiaanse klassieker maak je met slagroom, maar ook met roomkaas is spaghetti in z’n romige sas. In ons recept van spaghetti met warmgerookte zalm en prei-roomsaus, zorgt de roomkaas voor een volle smaak, terwijl de warmgerookte zalm de hartige tegenhanger is. De tomaten bereid je in de oven, waardoor alle smaken goed behouden blijven en je met elke hap de perfect mix van romig, hartig, zoet en ziltig proeft. Comfortfood op z’n best!

Schelvis met zelfgemaakte kruidenroomkaas

roomkaas

Dat vis en dille het goed met elkaar kunnen vinden op je bord, wist je waarschijnlijk al. Maar dat gebakken komkommer daarbij de perfecte frisse aanvulling is wist je misschien nog niet. In dit recept stuur je je smaakpapillen dan ook op avontuur, waarbij de zelfgemaakte kruidenroomkaas alles met elkaar verbindt. Voeg er nog wat cherrytomaten met honing-mosterddressing en krieltjes aan toe, en je hebt een maaltijd waar iedereen razendsnel voor aanschuift.

Fluweelzachte broccolisoep met dana blue

roomkaas

Soep is uitermate geschikt om lekker veel groenten in te verstoppen. Wanneer je roomkaas en dana blue toevoegt, wordt hij bovendien fluweelzacht. Dana blue is de Deense variant van roquefort, maar dan gemaakt van koemelk. Het maakt de soep niet alleen romig, maar geeft ook extra pit. De kruidenroomkaas in dit recept doe je niet alleen in de soep, maar gebruik je ook op de geroosterde ciabatta die je erbij serveert. Doe er nog wat pijnboompitten bovenop en het genieten kan beginnen!

Zin om alle ingrediënten en recepten voor de lekkerste gerechten thuis afgeleverd te krijgen? Bekijk ons weekmenu hier en kies je favorieten!

 

Vorig artikel
3x hartjes in hapjes 3x hartjes in hapjes
Volgend artikel
Nieuwe op het menu: verse soep met ambachtelijk brood! Nieuwe op het menu: verse soep met ambachtelijk brood!

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.