Kidsproof bananenijsjes 🍌

18 augustus 2020
door Manouk Inspiratie

  Mmm… De verse appeltaart van oma, de verse wafels van opa… We hebben allemaal wel lekkernijen die ons herinneren aan vroeger. Tijd om nieuwe herinneringen te maken met jouw kids. Maak samen deze banaan-chocolade ijsjes en wij garanderen dat ze ze niet snel vergeten!

  Banaanijsje in een chocolade jasje

  Daar zijn ze wel even zoet mee!

  [columns_row width=”half”][column]

  IngrediΓ«nten:

  • 5 grote bananen
  • 10 houten stokjes
  • 680 gram chocolade, grof gehakt
  • Toppings: kokos, gehakte pistachenoten, gemalen hazelnoten [/ column]

  Bereiding:

  1. Schil de bananen en snijd door de helft zodat je 10 stuks hebt. Prik een houten stokje in de banaan. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de bananen erop. Bewaar deze ongeveer 1 uur in de vriezer; totdat ze bevoren zijn.

  2. Smelt de chocolade vlak voordat je de bananen uit de vriezer haalt. Breek de chocolade in stukjes en smelt 30 seconden in de magnetron. Roer de chocolade tot het gesmolten is.

  3. Plaats de toppings in kleine kommen. Zodra de chocolade is gesmolten en je toppings klaar zijn, haal je de bananen uit de vriezer.

  4. Dip de bananen in de kom met gesmolten chocolade en gebruik een (pol)lepel om ze helemaal te bedekken met chocolade. Je moet vrij snel te werk gaan, want de chocolade wordt snel hard doordat de bananen bevroren zijn.

  5. Besprenkel de choco-banaanijsjes met de toppings die jij lekker vindt.

  Tip: Eet je de ijsjes niet meteen op? Bewaar ze in een luchtdichte verpakking of diepvrieszakje in de koelkast. Wil je ze meteen proeven? Na 10 – 15 minuten is de chocolade goed hard en kun jij genieten van je zelfgemaakte ijsjes.

  Maak het jezelf extra makkelijk en bestel de Fruitbox boordevol vers fruit. Want deze ijsjes zijn niet alleen lekker met banaan… Wat dacht je van peer, mango of aardbei?Β 

  Vorig artikel
  Kijken, walsen, ruiken en proeven 🍷 Kijken, walsen, ruiken en proeven 🍷
  Volgend artikel
  Fris en fruitig begin van de dag: havermout met banaan, chiazaad en vijgen Fris en fruitig begin van de dag: havermout met banaan, chiazaad en vijgen

  Gerelateerde artikelen