De leukste kersttips

21 december 2020
door Kim Tips en Tricks

  Het is zover, Christmas is here! Met de Kerst- of Gourmetbox heb je in een keer alle ingrediënten én receptkaarten in huis voor het diner. En met die extra tijd die je anders had besteed aan het zoeken naar alle recepten én boodschappen, kun jij nu samen met je familie kerstkoekjes maken of 30 seconds spelen! Lees hier de leukste kersttips om jouw extra tijd in te vullen. Fijne feestdagen en geniet van een smakelijk kerstdiner!

  Kerstkoekjes bakken

  Voorbereidingen voor het kerstdiner klaar? Kerstkoekjes bakken maar! 🍪 December is de maand waarin je van de meest lekkere kerstkoekjes kunt genieten. (Kerst)muziekje op de achtergrond en klutsen, kneden en uitrollen maar! 🎅

  Met dit deeg maak je ongeveer 15 kerstkoekjes.

  Ingrediënten voor het deeg:
  100 g bruine suiker
  – 250 g bloem
  – snufje zout
  – 1 mespuntje gemalen gember
  – 1 el kaneel
  – 1 ei
  – 125 g boter

  Ingrediënten voor de versiering:
  200 g witte chocolade
  – rode en groene suikerglazuur

  Benodigdheden:
  Kom
  – Kleine pan

  Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de bloem met het snufje zout, de suiker, het kaneel, de gember, het ei en de boter en kneed tot het deeg is. Voeg eventueel een eetlepel koud water toe om het deeg soepeler te maken.
  3. Rol het deeg met een deegroller uit en steek er met een glas ronde koekjes uit.
  4. Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten gaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Verwarm, terwijl de koekjes afkoelen, de chocolade au bain-marie. Dit doe je door de chocolade in een hittebestendige kom te laten smelten boven een pan met een laagje net niet kokend water. Dip vervolgens de afgekoelde koekjes voor de helft in de chocolade en versier met het suikerglazuur.

  Kerstkoekjes

  Kerstboompje knutselen

  Denk je aan kerst, dan denk je aan een kerstboom, toch? Versier samen met je kids de tafel en laat ze een eigen kerstboom maken! Maak van je HelloFresh Box een flitsende HelloKerstboom. Heel makkelijk om te maken, maar o zo leuk. Zet het zelf geknutselde boompje op tafel tijdens het kerstdiner, zo worden de kerstdagen net een stukje bijzonderder 🎄✨.

  1. Neem twee stukken karton en teken op elk de vorm van een kerstboom. TIP: maak eerst een sjabloon van een derde stuk karton, zo weet je zeker dat je twee gelijke vormen hebt.
  2. Knip de twee bomen uit.
  3.  Knip bij het eerste stuk karton de boom aan de onderkant voor de helft in en knip bij het andere stuk karton de boom voor de helft in aan de bovenkant. Let op: soms is het nodig de ene kant ietsje verder in te knippen. Schuif de losse stukken in elkaar.
  4. Net als bij een echte kerstboom kun je hem nu versieren. Bijvoorbeeld met glitters, slingers en stickers.
  5. Tadaaaa! Jouw zelfgemaakte boom.

  Zelf een kerst boom maken

  30 seconds kerst editie, scoor je punten mee

  Je kent het vast wel, 30 seconds. Het spelletje waarbij je binnen 30 seconden zo veel mogelijk woorden moet raden. ‘Nee… Nee… Nee… JA!!!’ Een gezellig potje 30 seconds met je familie, maar dan met magische kerstwoorden! Download hier het 30 seconds-spel en print het zelf uit. We garanderen je gelach, geschreeuw en ‘Dat mag niet!!!’.

  30 seconds HelloFresh kerst

  30 seoonds HelloFresh editie

  30 seconds Hellofresh Kerst editie

  Ohja, P.S. dit kun je ook doen als je niet op tijd was om de Kerst- of Gourmetbox te bestellen! Dan moet je alleen wat extra tijd vrij maken 😉.

  Veel kerstplezier en vergeet niet jouw meest kerstige foto met ons te delen via #hellofreshbe

  Vorig artikel
  Cadeautje nodig? Zo maak je het zelf! Cadeautje nodig? Zo maak je het zelf!
  Volgend artikel
  Zo kook je het kerstmenu Zo kook je het kerstmenu

  Gerelateerde artikelen