Ingrediënt van de week: zeekraal

3 april 2014
door Frederieke Achter de schermen

    Hollandse zeekraal!

    Er zit zeekraal in de box! Een groente die niet bij iedereen bekend is, maar perfect is om mee te koken. Vooral in combinatie met vis is het een echte delicatesse. Zeekraal heeft een zachte, knapperige en zilte smaak. Oorspronkelijk werd deze groente vooral in het wild gesneden, maar tegenwoordig wordt deze ook gekweekt in bijvoorbeeld Zeeland.

    Dit keer komt de zeekraal uit Yerseke-Kruiningen. Tot en met augustus is het in principe verkrijgbaar in Nederland. Daarnaast komen er in de hele wereld meer dan 100 verschillende soorten voor, die allemaal in een zoute omgeving groeien. Let dus goed op met het toevoegen van extra zout in dit gerecht, omdat deze groente zelf al veel zout bevat.

    Aankomende week gebruik je zeekraal in een gerecht met gebakken schelvis. Ook kun je het bijvoorbeeld door een salade verwerken of zelfs gewoon rauw eten. Wist je al dat indianenstammen in Noord-Amerika de zeekraal zelfs gebruikten om er een soort brood van te maken?

    Heb jij zeekraal al eens geprobeerd?

    Let op: de stugge houten delen zijn niet eetbaar. Je kunt de groente ongeveer 7 dagen bewaren in de koelkast.

    Vorig artikel
    Speciale slasoorten, speciaal voor jou Speciale slasoorten, speciaal voor jou
    Volgend artikel
    Halloumi Halloumi

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.