Goede voornemens (die écht lukken)

30 december 2017
door Lisa Kapan Our Stories

  Hello goede voornemens! Met een nieuw jaar voor de boeg zijn er misschien een aantal dingen je anders wilt gaan doen. Van voeding, tot je vrije tijd en sporten: het draait allemaal om jou! Wij helpen je graag op weg naar een fijn 2018 met deze haalbare voornemens..

  Blije tijd

  We kunnen niet anders dan beginnen met het voornemen om in het nieuwe jaar meer tijd te maken voor de dingen die écht belangrijk voor je zijn. Geliefden, hobby’s, maar vooral jijzelf mag in de glanzende hoofdrol gaan staan. Het creëren van rust is hierbij essentieel. Vanuit rust komen de mooiste momenten, bijzondere ontmoetingen en kunnen ideeën groeien. Net zoals bij het koken van een HelloFresh-gerecht kan het maken van een stappenplan hierbij echt helpen. Plan voor jezelf een vast moment in voor een (nieuwe) hobby, maak vaste afspraken met vrienden en, ook al is het maar 10 minuten per dag, tijd voor jezelf. Ook al gebruik je de me-time alleen maar om even een stukje te lopen, wat warms te drinken of gewoon wat te lezen: gun jezelf wat blije tijd.

  Ontbijten als een keizer

  “Je moet ontbijten als een keizer” luidt het gezegde. Daar zijn wij het helemaal mee eens! Een goed ontbijt zet de toon voor de rest van je dag en hoeft zeker niet saai te zijn of veel gedoe te betekenen. Door te ontbijten start je niet alleen je dag met meer energie, waardoor je minder geneigd bent om te gaan snoepen of teveel te eten gedurende de rest van de dag, maar het geeft je ook de kans meer groenten en fruit binnen te krijgen. Wij ontbijten bijvoorbeeld graag met een omelet met avocado, overnight oats met appel, dadels en walnoten of halfvolle yoghurt met peer en muesli

  goede voornemens

  Groen goed(je)

  In lijn met alle keizerlijke ontbijtplannen die je misschien nu hebt voor het nieuwe jaar, is het ook een goed voornemen om te zorgen dat je dagelijks meer groenten en fruit binnenkrijgt. We vergeten het nog wel eens, vooral op drukke dagen, maar met een bakje fruit als tussendoortje, een groene smoothie, een salade als lunch of een rijke soep als avondeten, krijg je al heel veel binnen. Maar ook met snacks kun je een boel doen om extra vitamines binnen te krijgen. Heb je bijvoorbeeld trek in zoet? Snij een appel in stukjes en doop het in een beetje honing of eet mango met kokossnippers voor een tropisch tussendoortje. Liever iets hartigs? Ook dan zijn er genoeg lekkere opties waarmee je ‘stiekem’ extra goede voeding binnenkrijgt. Grijp bijvoorbeeld in plaats van naar een zak chips, naar stukjes bleekselderij met hummus-dip of paprikastukjes met avocadomousse.

  goede voornemens

  Fit is het nieuwe futloos

  De sportschoolabonnementen zijn niet aan te slepen bij de start van het nieuwe jaar. Begrijpelijk ook: een gezond en fit lichaam is een blij lichaam! Toch zijn er veel mensen die moeite hebben om een nieuw trainingsregime vol te houden na verloop van tijd. Vaak zit het ‘m in een trainingsplan wat realistisch gezien niet aansluit bij de rest van je leven, een stijl van sporten/trainen die eigenlijk niet bij je past of het feit er teveel reistijd aan verbonden is. Kijk dus ook kritisch naar wat haalbaar is voor jou en vooral wat je ook op de lange termijn blij maakt en volhoudt. Misschien zit het ‘m niet in 3 zware bootcamplessen per week, maar eerder aan een combinatie van een keer per week zwemmen, vaker de fiets pakken en een yogales doen. Mocht je bijvoorbeeld de deur niet uit willen maar toch zin hebben in beweging, dan is er ook  genoeg wat je thuis kunt doen om toch fit en niet futloos te zijn. Daar kun je hier meer over lezen.

  Lach!

  Vergeet niet om in het nieuwe jaar genoeg te lachen. 🙂 Hello nieuwe jij!

  Mocht je in het nieuwe jaar ook meer tijd over willen houden om van lekker eten en goed gezelschap te genieten, probeer dan onze nieuwe  gerechten die binnen 20 minuten op tafel staan. Handig!

   

  Vorig artikel
  In het HelloFresh-zonnetje: Truus & Lucie In het HelloFresh-zonnetje: Truus & Lucie
  Volgend artikel
  Quick & Easy: in 20 minuten van box naar bord Quick & Easy: in 20 minuten van box naar bord

  Gerelateerde artikelen