In het HelloFresh-zonnetje: Truus & Lucie

27 december 2017
door Lisa Kapan Our Stories

  Bij onze Cook it Forward-campagne bieden we jullie de kans om een geliefde in het zonnetje te zetten en te verblijden met een HelloFresh Box. Zo spraken we in de afgelopen weken Marja en Inge over hun geliefden. Dit keer vertelt onze nieuwe winnares Truus over haar zus Lucie, die zich al vele jaren belangeloos inzet voor iedereen die hulp, steun en liefde kan gebruiken. 

  Als we Truus spreken blijkt ze geen onbekende van HelloFresh te zijn. Ze is al zo’n twee jaar klant bij ons en begon ooit met de Veggie Box, maar krijgt nu de Original Box. “De keuze valt nog steeds op HelloFresh door het feit dat er wekelijks zoveel keuze is, iets wat voor mij erg belangrijk is. Niet nadenken over wat we gaan eten is een luxe waar we nog altijd van genieten. Het bevalt gewoon goed. Iets waar ik met mijn zus ook al eens over gesproken heb, maar zij heeft het nog nooit geprobeerd. Extra leuk dat ze dat nu kan gaan doen!”

  Belangeloze steun

  Als Truus begint te vertellen over haar zus Lucie, die volgens haar niet alleen een HelloFresh Box verdient maar ook de prijs voor ‘Superzus’, valt één woord op: belangeloos. “Al haar vrije tijd, al zeker 20 jaar, gaat zitten in het helpen van mensen in een verdrukking. Verdrukking in de breedste zin van het woord. Ze helpt belangeloos mensen in nood, op kleine, maar ook zeer grote schaal. Van slachtoffers van (natuur)rampen en oorlogen, tot gedetineerden, ouderen en zieken. Ze zet zich bijvoorbeeld op het moment in voor een vrijwilligersorganisatie die kinderen en jongeren helpt om een goede band te houden of op te bouwen met hun gedetineerde ouder. Zo zorgt ze er bijvoorbeeld voor dat elk jaar de kerst een bijzonder moment wordt én blijft voor de kinderen, hoe moeilijk de gezinssituatie ook is.”

  Reizen met een missie

  Ook familie en vrienden kunnen rekenen op Lucie. Van het oppassen op huisdieren en huizen, tot het bieden van een luisterend oor en goede raad. Het helpen van anderen en het verzorgen lijken wel in haar DNA te zitten. Naast de organisaties die ze ondersteunt, werkt ze namelijk ook al jaren in de verzorging en gebruikt ze haar vakantiedagen anders dan anders. “Lucie spendeert al haar vakanties om bewust terug te geven aan anderen en de maatschappij. Zo gaat ze naar derdewereldlanden om getraumatiseerde kinderen en jongeren te helpen, reist ze af naar gebieden waar de nood hoog is en helpt waar het kan. Eigenlijk staan al haar reizen in het teken van het geven van hulp.” Als ik aan Truus vraag of ze eigenlijk wel tijd maakt voor zichzelf en zichzelf wel eens in de watten legt, valt weer op dat ‘samen zijn en goed zijn voor elkaar’ sleutelwoorden zijn voor hoe Lucie haar leven leidt: “Lucie krijgt het goede gevoel, wat sommigen krijgen van luxereizen, dure cadeaus of andere zaken, écht uit de hulp die ze kan bieden aan anderen. Daar bewonder ik haar erg om, ook omdat ik  weet dat ze er werkelijk niets voor terug hoeft te krijgen. Ze is gewoon zo. Bescheiden en liefdevol.”

  Een persoonlijke boodschap

  Tot slot vinden we het leuk om een winnaar van de Cook it Forward-campagne ook nog even de ruimte te geven om een persoonlijke boodschap over te brengen aan de gekozen persoon. Dit is wat Truus nog tegen Lucie wilde zeggen:

  “Lieve Lucie, ik vind je een superzus met alles wat je voor anderen (en ook voor mij) betekent! Daarom vind ik het geweldig dat HelloFresh jou nu even in het zonnetje zet. Geniet van het lekkere eten!”

   

  Vorig artikel
  6 perfecte hapjes voor elk feestje 6 perfecte hapjes voor elk feestje
  Volgend artikel
  Goede voornemens (die écht lukken) Goede voornemens (die écht lukken)

  Gerelateerde artikelen