Tips: lekker eten tijdens een verhuizing

23 november 2015
door Frederieke Achter de schermen

    Verhuizen - HelloFresh

    We zijn inmiddels verhuisd! Een van de dingen die ons is opgevallen, is dat eten op een verhuisdag best lastig kan zijn. Je hebt honger van het vele sjouwen, maar eigenlijk geen tijd om iets te koken. Wij geven tips wat je op een verhuisdag kunt eten, zodat je energiek de dag doorkomt.

    Voorbereiding scheelt wederom een hoop werk. Zo worden veel gerechten alleen maar lekkerder als je ze de dag van tevoren maakt, en bijna alles kun je invriezen. Met een beetje voorbereiding hoeft eten tijdens je verhuizing niet te bestaan uit dure (ongezonde) afhaalmaaltijden of droge biscuitjes.

    Ontbijt
    Eten tijdens een verhuizingZorg voor een goed en voedzaam ontbijt. Als je onze Ontbijtbox bestelt, heb je sowieso alles in huis om je verhuisdag met energie te beginnen. Havermout is een goed idee, omdat het heel voedzaam is en het je voorziet van genoeg brandstof om een heleboel dozen te sjouwen. Een van onze favorieten is havermout met banaan en bessen. Een smoothie is ook een snel ontbijtje. Deze met spinazie en bramen bijvoorbeeld, of deze met blauwe bessen en kikkererwten (ja, echt). Of roerei met avocado; een combinatie van eiwit en goede vetten zorgt ervoor dat je niet na een uurtje weer trek krijgt.

    Lunch
    Boterhammen liggen voor de hand als lunch bij een verhuizing en goed uitgevoerd is hier absoluut niks mis mee. Kies voor stevig brood (bij voorkeur volkoren) dat goed vult. Wat beleg betreft is een BLT (Bacon, Lettuce & Tomato – een broodje met bacon, sla en tomaat dus) geweldig verhuisbeleg, maar op een boterham met oude kaas, (truffel-)mayonaise en augurk óf hazelnootpasta met een beetje zeezout kun je ook heel wat dozen sjouwen.

    Geen zin in boterhammen? Op de blog Made by Ellen kwamen we een recept tegen voor hartige muffins. Ook heel handig tijdens een verhuizing, want gemakkelijk vast te houden en in een paar happen op. Soep is ook altijd ideaal voor dit soort situaties. Het is gemakkelijk, goedkoop en bijna iedereen is er gek op. Pompoensoep bijvoorbeeld. Je kunt het in plastic bekertjes serveren zodat je geen afwas hebt en niet eens lepels hoeft te zoeken.

    Tussendoor

    Probeer voor je verhuizing alvast wat tussendoortjes te maken. Zelfgemaakte mueslirepen bijvoorbeeld, of mini-saucijzenbroodjes naar recept van Yvette van Boven. Die saucijzenbroodjes zijn zo klaar, en kun je goed invriezen. Dit recept voor volkoren ontbijtkoek is ook handig om in je repertoire te hebben, voor ontbijt of als tussendoortje.

    Eten tijdens een verhuizing

    Diner
    Een snelle pasta(salade) is perfect verhuiseten. En ongeveer even snel als je iets te eten bestelt (en krijgt), maak je zelf een maaltijd. Deze pastasalade met rode pesto en cherrytomaten bijvoorbeeld, of maak een salade met gegrilde kip. Een lekker bijgerecht is deze salade van wortellinten met groene pesto. Met een beetje quinoa, rijst of bulgur maak je er een echte maaltijd op zichzelf van.

    Eten tijdens een verhuizing

    Wat is jouw beste verhuistip? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

    Vorig artikel
    Gemakkelijke en gezonde hapjes Gemakkelijke en gezonde hapjes
    Volgend artikel
    Wat er in elke Kerstbox zit Wat er in elke Kerstbox zit

    Gerelateerde artikelen